2014. március 13., csütörtök

Reinhard Bonnke - Jézus: palástban, vagy ruhátlanul? 2.

HOGYAN TEGYÜK "ÚJSÁGGÁ" AZ EVANGÉLIUMOT ?

Egyszer egy iskolás fiú ezt- mondta: "Hogyan hívhatnak valamit újságnak, ami 2000 éves? Jézus történelem, nem újság!" A fiú tévedett. Csak a halottak alkotják a történelmet. Jézus él, és az egész világon tevékenykedik, Ő világhírű személyiség, és minden világhírű személyiség újság, Ő különösen.

Az eredeti görög evangélium szó fordítása: "jó üzenet". Nem csak árról szól, amit Jézus tett, hanem arról is, amit most tesz. Az Ap.Csel. 1:1. kijelenti: " írtam mindazokról, amiket kezdett Jézus cselekedni és tanítani." ő elkezdte a cselekvést és még ma is folytatja. Ő ma is hoz létre híreket.

Kétezer év Őelőtte semmi. A nap is régi, mégis működik. A Biblia is régi, de erőteljes. Ha egy telefonkönyv minden jó számot tartalmaz, akkor mindegy, milyen régi. Én fogom a Bibliát, és valahányszor tárcsázok, eljutok Isten trónjához. Az evangélium Isten szava. A mai kor egyik legnagyobb elméje Immánuel Kant, német filozófus volt. Ő azt mondta: A Biblia létezése a legnagyobb áldás, amiben az emberiség valaha részesült.” Ez így igaz, ha a Bibliát prédikálják. Néhány egyházi ember fő tevékenysége azonban az, hogy megpróbálja kitalálni, ki írta a Bibliát és mikor, mintha ez számítana. Közben milliók halnak éhen szellemileg, és vesznek el örökre.