2016. május 30., hétfő

Oral Roberts - Isten természetfeletti nyomkövető rendszere 2.

Körülbelül félúton a lovak megálltak és nem voltak hajlandók továbbmenni egy tapodtat sem. Miért? Mert az ő nyomkövető rendszerük nem olyan tökéletes, mint a szarvasé. Az ő hátsó lábaik eltévesztik a helyet és kb. 3-4 hüvelykkel arrébb ér földet a mellső lábuk. Azok a lovak ösztönösen érezték, hogy túlságosan veszélyes volt számukra, hogy megmásszák a meredek lejtőket a magas helyek elérésének érdekében. Tehát lefékezték magukat és vissza kellett fordulnunk a hegyről, anélkül hogy egy lövést is leadtunk volna! Ezen az élményen keresztül felfedeztem valami nagyon rendkívülit a szarvastehénről. ENNEK A SPECIÁLISAN MEGALKOTOTT TEREMTMÉNYNEK NEM KELL MEGÁLLNIA SEHOL! Tud futni a legádázabb viharos szélben, magas és alacsony helyeken keresztül tökéletesen koordináltan átugorva a sziklákat és köveket tudva, hogy a nyomkövető rendszere annyira hibátlan, hogy nem fog megbotlani! Először is EZÉRT tud futni EGYEDÜL és másodszor LENDÜLETTEL.

Valójában, ha belegondolsz a lendület a keresztény élet titka, mert Isten nem azért teremtett bennünket, hogy magunkba roskadva éljünk, és hogy az ördög maga alá gyűrjön minket. Azért hozott létre bennünket, hogy a legmagasabbra emelkedjünk, szálljunk a széllel és fej legyünk, ne farok! (lásd 5 Mózes 28:13) Isten belénk épített egy nyomkövető rendszert, hogy meg tudjuk futni a pályánkat hittel, reménységgel és bizalommal, nem a félelemben kuporogva, hogy elbotlunk vagy hogy az ellenség letarol bennünket. Rakott belénk egy belső nyomkövető rendszert, amely a Szent Szellem által ad egy TERMÉSZETFELETTI LENDÜLETET – azt a féle lendületet, amit a szarvastehén birtokol az egyedi nyomkövető rendszerén keresztül! Barátom, ahogy itt fekszem a kórházi ágyon, élet és halál között lebegve, a tehetetlenség szörnyű érzésével beborítva A LENDÜLETEM MEGDÖBBENTŐ AKADÁLYHOZ ÉRKEZETT! 

De az Úr egy igét adott nekem a 18. Zsoltárban, és mint a villám, a zsoltár hatalmas erővel nyúlt bele a tudatomba: 33 Az Isten, a ki felövez engem erõvel, és tökéletessé teszi útamat “ A szellememben hirtelen újra erőre kaptam. Ó mennyire vágyódott a szívem arra, hogy az arcomat a széllel szembe fordítsam és FUSSAK VELE! A szellemem száguldott bennem, készen arra, hogy Isten lendületével fusson, felnézve Rá, hogy magas helyekre állítson engem! 

HOGYAN TUDJA AZ ÖRDÖG “DÜHE“ MEGHIÚSÍTANI A LENDÜLETED 
Van egy klasszikus sztorim, ami éveken keresztül a szívemben élt és egy telivér versenylóról szól, akit Man O’ War-nak hívtak és egész Amerikai szívét megdobogtatta sok évvel ezelőtt. Lexingtonba, Kentucky államba utaztam, ahol ezt a nagyszerű versenylovat eltemették és megnéztem a szobrát – egy mély, gazdag vörös szín - ami egy nemes lelkű ló képe repülő sörénnyel és farokkal. Samuel D. Riddle volt Man O’ War tulajdonosa, és amikor meglátta ezt a csikót ezzel a mély, gazdag vörös színnel, ahogy felrúgta és átszáguldott a legelőn olyan erővel, amelyet még sohasem látott azelőtt, odakiáltott a lovászaihoz: „Nézzétek azt a csikót! Gondoskodjatok arról a csikóról! Man O’ War-nak fogom hívni!„ Az egész verseny karriere alatt egyetlen egy versenyt veszített csak el. Olyan hihetetlen lendülete volt, hogy egyszer áttörte a start kaput és soha nem tört meg az ereje, amíg át nem száguldott a célvonalon. Amikor végigvágtatott a pályán repülő farkával és a sörényét csapkodta a szél, nem volt egyetlen ló sem, aki csak az árnyékába érhetett volna! Villámgyorsan futott, versenyt verseny után nyert meg, néha egészen 10 testhosszal és Amerika legnépszerűbb versenylova lett belőle. Man O’ War verseny karrierjének a vége felé egy verseny alkalmával az összes többi ló tulajdonosa a lovászfiúkkal és a zsokékkal üzletet kötöttek, hogy mikor körülbelül 200 yardra lesznek a céltól, be fogják keríteni Man O’ War-t, és megtörik a lendületét, mielőtt az utolsó körben rátesz a sebességére. Tudták, hogy az egyetlen módja a nagyszerű versenyló első helytől való megfosztásának, hogy ha megtörik a lendületét és így is tettek!

Fordította: Nagy Andrea