2016. május 27., péntek

Így győzd le a szexuális bűnöket!

11 jó tanács azoknak, akik mindig elesnek a kísértésben

Szinte nincsen olyan fiatal, akinek ne akadt volna már gondja a szexuális kísértésekkel. Az Istennek és a Bibliának határozott az álláspontja a kérdésben, mégis úgy tűnik a valóságban piszkosul nehéz megállni, hogy az ember megmaradjon tisztán.

Igen, állandó a kísértés, a filmek, zenék, könyvek, plakátok, dumák mind-mind arról szólnak körülöttük. A szexről, arról, hogy ez mennyire természetes, hogy az ember házasság előtt is féktelenül tomboljon és élje ki minden vágyát, ami csak eszébe jut.
A Biblia viszont egyértelműen azt mondja, hogy a szex egy férfi és egy nő közötti örök szövetségben megengedett és jó dolog.

S NYILVÁN, HA VALAKI, ISTEN TUDJA, HOGY MI A LEGJOBB NEKÜNK.

Nem szivatásból tilt el minket dolgoktól, hanem mert tudja, hogy mi van a hasznukra és mi az, ami káros nekünk. Azoknak, akik már megelégelték a szüntelen küzdelmet és azoknak, akik megelőznék a bajt, 11 eszköz, hogy eredményesebben küzdj ezekkel a kísértésekkel.

1. Már gondolatban vedd fel a harcot!

Sokszor az ember csak akkor kap észhez, ha már megtörtént a baj. S akkor kezdi el ostorozni magát, amikor már elkövette a bűnt. De tudnod, kell - nem úgy kerül az ember bűnbe, hogy a legjobb állapotában egyszer csak zuhan egy óriásit.

A bűn elkövetéséhez egy út vezet. Ahogyan az Ige is mondja: "a kívánság megfoganván bűnt szül". Nem a kívánság a bűn, hanem ha az ember hagyja azt érlelődni. Nem véletlenül, mondja Jézus már azt is házasságtörésnek, ha valaki "úgy" néz egy nőre.

Ha az ember már a gondolatain is elkezd uralkodni, és nem engedi, hogy bizonyos képzelgések és fantáziálgatások megfoganjanak.

HISZEN MINDEN CSELEKEDET A SZÍVÜNKBŐL, A GONDOLATAINKBÓL SZÁRMAZIK.

Ha felvesszük a harcot már magunkban, a belsőnkben, akkor sokkal eredményesebbek lehetünk a szexuális bűnökkel szembeni harcban.

2. Imádkozz minden nap!

Attól keresztény és hívő valaki, hogy rendszeres és személyes kapcsolatban van Istennel. Beszélget vele, imádkozik hozzá és olvassa beszédét. Nem azért, mert ez a kötelező és ez a szabály, hanem mert ez a legjobb számunkra.

A Bibliának az olvasása számtalan munkát elvégez bennünk (megtisztít, megszentel, győzelmet ad a bűn fölött, győzelmet a Sátán fölött)! Az ima erejét sem szabad lebecsülni.

AZ EMBER KÉPES A BESZÉDÉVEL MEGERŐSÍTENI MAGÁT ABBAN, HOGY ISTENFÉLŐ MÓDON ÉLJEN, ÉS ELLENÁLLJON A BŰNNEK.

Vedd úgy, mint a kajálást. Ha nem eszel egy nap, piszkosul szenvedsz pár óra elteltével. Ha napokig nem eszel, beledöglesz. Enni kell. Hidd el, egy idő után nagyon fogod élvezni.

3. Kerüld az olyan helyzeteket, amikor könnyen kísértésbe eshetsz!

Sokszor az ember maga alatt vágja a fát. Ami energiát belefektet az egyik oldalon, a másikon hagyja simán elveszni. Vannak olyan helyzetek, amikor sokkal intenzívebbek a kísértések, mint amúgy.

Legyen akár valami idétlen film megnézése, egy magazin olvasgatása, vagy édes kettes randevú a mozi utolsó sorában. A lehetőségek tárházát hosszan lehetne folytatni. Lehetne most szabni bizonyos extra szabályokat és korlátokat, de nem lenne semmi értelme.

MINDENKI ISMERI MAGÁT, TUDJA, HOGY MI A GYENGE PONTJA, MELYEK AZOK A SZITUK, AMIKOR MINDIG ELŐJÖN A ROSSZ ÉNE.

Tessék az ilyen helyzeteket elkerülni, egy nemesebb cél érdekében.

4. Tudd, hogy Isten mindig lát!

Az ember szeretné titokban tartani, ha valami bűnt követ el. Általában olyankor teszi ezeket meg, amikor senki nem látja. Tudd meg, hogy Isten mindig lát!

AZ ISTEN ELŐL AZ EMBER NEM TUD ELBÚJNI, NEM TUD TITOKBAN TARTANI SEMMIT.

Megpróbálhatja, de csak magának árt vele. Isten látja minden tettünket és cselekedetünket, még azokat is amiket a négy fal között koromsötétben követünk el.
Úgy viselkedjünk egész nap, hogy bármit, amit teszünk - azzal el tudjunk számolni Isten előtt is.

5. Használd a fejszét!

Hogy mit? A Biblia írja azt, hogy amelyik tagod megbotránkoztat téged, azt vesd el magadtól, hiszen jobb csonkán bejutni a Mennybe, mint teljes épségben a Pokolban szenvedni. Az Ige elég egyértelmű és kemény hasonlattal szemlélteti üzenetének komolyságát.

SEMMI SEM ÉR ANNYIT, HOGY AZ EMBER ELVESZÍTSE AZ ÜDVÖSSÉGÉT.

Akármi, ami a botránkozást és a bűnt hozza az életünkbe, attól meg kell válnunk! El kell szakítanunk attól magunkat! Legyen akár Facebook, Instagram, internet, magazin, stb! Te tudod, hogy melyik az a tagod, amit nagyon a magadnak érzel, és valóságos kínszenvedés lenne azt levágni magadról, de meg kell tenni, hogy az ember "túlélje"!

6. Ne egyedül harcolj!

Az ember egyedül sokkal gyengébb, mint amikor van olyan barát, vagy mentor az életében, akivel összefoghat.

MÁSHOGY DÖNT AZ EMBER A KÉNYES ÉS KRITIKUS HELYZETEKBEN, HA TUDJA, HOGY VAN EGY OLYAN ISMERŐS, AKI BÁRMIKOR RÁKÉRDEZHET ARRA, HOGY HÁNYADÁN ÁLLSZ.

Kérd ki pásztor tanácsát, hogy mi az életedben az, amin változtatnod kell, hogy eredményes legyél ezen a területen is.

7. Figyelj rá, hogy mit viselsz!

Sok esetben az ember a viselkedésével és megjelenésével rántja magát olyan helyzetbe, amit pont kerülni akar.

Lányok, egyértelmű, hogy mindannyiotoknak az a szándéka, hogy csinos legyen, és megmutathassa valahogy a szépségét a nagyvilágnak. Azonban muszáj figyelembe venni, hogy az ezernyi hormontúltengésben szenvedő tinisrác és a számtalan perverz és szexéhes fazon is mind-mind látja a szépségedet, és elkezd gondolkodni, fantáziálni. Akkor is, ha ebbe nem szeretnél belegondolni - akkor is ez az igazság. Ez pedig kihat rád is. A rengeteg gondolat és beszéd. Nem kell prűdnek lenni, meg lehet találni a józan határokat.

Fiúk, az esetetekben talán nem az öltözködés az, ami miatt minden csaj hanyatt vágja magát. (Bár manapság már nem lehet tudni. Főleg ha a gyúrós képeiddel van tele az Instagramod.) Sokkal inkább a mértéktelen közvetlenségre kell odafigyelni. A sok bókolás és flörtölés bizony a lányoknak a képzeletét is beindítja, ami nem feltétlen jön jól neked akkor, amikor éppen a szexről akarod elterelni a gondolataidat.

8. Emlékezz a keresztre!


Talán sablonosnak és klisének hangozhat, de Jézus Krisztus keresztáldozata mindannyiunkat észhez kell, hogy térítsen. Istennek a Fia annak ellenére, hogy teljesen tökéletes és ártatlan volt, vállalta a kínhalált érted és értem.

SOHA EGYETLEN KÍSÉRTÉSBEN SEM BUKOTT EL, NEM KÖVETETT EL EGYETLEN BŰNT SEM, MÉGIS SZENVEDETT AZÉRT, HOGY NEKED ÉS NEKEM NE KELLJEN.

Felvette magára a bűneinket, hogy nekünk ne kelljen azokért meghalnunk és szenvednünk. Jusson ez mindig eszünkbe akkor, amikor éppen jön a kísértés, és nagyon azon vagyunk, hogy feladjuk.

9. Tudd, hogy Jézus visszajön!

Persze, akik nem hívők, nem hiszik, hogy Jézus valaha itt volt, és azt sem, hogy visszajön. De a Biblia beszél az elragadtatásról és Jézus visszajöveteléről. Beszél a Biblia apokaliptikus, kemény időszakról, amikor piszkosul nehéz lesz túlélni.

Jézus azokat viszi magával, akik az övéi, és akik az Ő szabályait betartják. Tegyünk tehát így.

10. Soha ne add fel a küzdelmet!

Az ember nem akkor veszít, ha elesik a bűnben, hanem akkor ha feladja a küzdelmet. Csatákat veszíthetünk, de a mindent eldöntő háborút nem. Akkor is fel kell állni, ha századszor, ezredszer kerülünk a földre.

AMÍG TARTANAK A MENETEK, ADDIG VAN ESÉLYÜNK GYŐZNI.

Az ember a küzdelemben egyre erősebb lehet, egyre többet tanulhat, és ha mindig kijavítjuk a hibáinkat, Isten segítségével bizony a szexuális bűnök felett is győztesek lehetünk.

11. Higgy a megbocsátásban!

Az egyik legnagyobb fegyver az ördög kezében, a vádlás és a kárhoztatás. Ezzel akar megbénítani minket, hogy feladjuk a küzdelmet, és ne harcoljunk a rossz természetünkkel. Ne dőlj be a Sátánnak!

NE HIDD EL, HOGY NEM VAGY ELÉG ÉRTÉKES! NE HIDD EL, HOGY AZ ISTEN GYŰLÖL AZÉRT, AMIT TETTÉL!

Isten szeret. Isten szereti a bűnösöket is. Isten a bűnt gyűlöli.
Ha lelkiismeret furdalásod van, az jó. Legyen is, ha bűnt követtél el. Juss el a bűnbánatig, és kérd Isten bocsánatát. Isten pedig hű és igaz, hogy megbocsásson.