2016. május 25., szerda

David Wilkerson - Ha elfordultál az Úrtól 3.

Ahol az Isten iránti félelem nem létezik, az emberek egy olyan evangéliumot találnak ki, mely kényelmes számukra. A világ egy olyan evangéliumot főzött ki, amelyben nincs Isten és így nincs menny és pokol. Nincs örök élet, semminek és senkinek nem kell számot adni.
Hol van Jézus ebben kényelmes evangéliumban? Részese, de az a Jézus egy másik Jézus! Egy "toleráns" személy, aki a tökéletes emberi szeretet megtestesítője. Minden vallást magába foglal, alkalmazkodik azokhoz akik a homoszexuális házasságot gyakorolják, azt hirdeti, hogy nincs jó és rossz. Nincsenek bűnösök ennél a Jézusnál - és így a bűnt meg sem említik, még kirívó magatartást sem. Az üzenete azt mondja, hogy nem kell megváltozni, mert semmi rossz nincs bennünk. Őbenne nincs ítélet vagy harag.

Pál ezt egy “másik evangéliumnak” nevezte. (Galata 1:6) És figyelmezetetett, hogy azok, akik ezt tanítják: “el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát” (1:7) Látható, hogy az ilyen evangélium csábító és tetsző sokak számára. És sokan, különösen a fiatalok közül hallgatói lesznek. Ez megmagyarázza, hogy miért fogadja el egyre több fiatal a homoszexuális házasságot. Egyre több evangéliumi egyház is elfogadja ezt a nézetet. Pontosan úgy történik, amint Pál figyelmeztetett: “Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel ... Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket." (Róma 1:25-26).

A világ elhajíthatja a Bibliát és visszautasíthatja az igazi Jézust, Isten saját Fiát. Ugyancsak megtagadhatja a menny és pokol létezését. Mindig lesz olyan aki megtagadja Krisztus feltámadását, valamint a mi feltámadásunkat a halálból Isten hatalma által. Jézus maga mondta azonban, hogy a halál után lesz egy nap, az ítélet napja. Figyelmeztetett egy szó szerinti pokolra ahol sírás és fogcsikorgatás lesz. Mondta, hogy a pokolban a sötétséget még érezni is lehet, hogy a férgük soha nem szűnik meg, ami pedig nem más mint a lelkiismeret.

Láthatjuk, hogy ha egyszerűen kijelentjük, hogy nincs Isten, nincs pokol és nincs Ítélet Napja, nem változtat semmit a valóságon. Micsoda elképzelhetetlen borzalom az amikor valaki felébred a másvilágon és ráébred, hogy mindez igaz. Pál figyelmeztet: “A Szellem pedig világosan megmondja, hogy az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert megtévesztő szellemekre és ördögi tanításokra hallgatnak és olyanokra akik képmutató módon hazugságot hirdetnek, akik meg vannak bélyegezve saját lelkiismeretükben.” (2Timóteus 4:1-2)

Ez világos figyelmeztetés Istentől mindazok számára akik elfordultak hitükben. Kegyelem-teljes hívó szó. Olyan, mintha egy hírnök állna a pusztulásba vezető széles út szélén és kiabálna: “Fordulj vissza, térj vissza, az út amelyen mész, egyenesen a pusztulásba vezet.” Ez az igazi szeretet és kegyelem üzenete.

Most van itt az ideje kibékülni Istennel, mert Jézus hamar visszajön.

Mindazok akik hisznek Jézusban, tudják szívükben, hogy az idő közel van. Krisztus beszélt erről. Az igaz, hogy nem tudjuk a pontos órát, hogy mikor fog vissza térni, hiszen Jézus maga is ezt állította. De rávilágított beszédében azokra a dolgokat amelyek meg fognak történni mielőtt visszajön: “Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszenek titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és azt mondják: Én vagyok!...És amikor háborúk és lázadások hírét halljátok, ne rettenjetek meg, mert ezeknek előbb meg kell történniük, de nem jön mindjárt a vég.” (Lukács 21:8-9)

“Azután így folytatta: “ ...nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, mindenféle nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek és hatalmas jelek tűnnek fel az égen....és akkor meglátják az ember fiát eljönni a felhőben nagy hatalommal és dicsőséggel.” (21:10-11, 27, kiemelés tőlem)

Mikor fogjuk Őt látni amint dicsőséggel eljön? Jézus azt mondta, akkor lesz ez, amikor: “az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek." (21:26) Egyes tanítók állítják, hogy ez megtörtént Jeruzsálemben i.sz. 70-ben. Azonban biztosan nem erről volt szó, mert a világ akkor nem látta Krisztust visszatérni a felhőkben hatalommal és nagy dicsőségben.

Az igazság az, hogy ez a fejezet az egyik legbiztosabb jele annak, hogy Jézus hamarosan vissza fog jönni. Csak gondolj napjaink megrázkódtatásaira. Az egész világot gazdasági, erkölcsi megrázkódtatások érik természeti csapásokon, terrorizmuson, nukleáris háborús fenyegetéseken keresztül. Mi a hatása ezeknek megrendítő eseményeknek? Semmi kétség: az emberek olyan félelemben élnek, mint még soha.