2016. május 23., hétfő

Idézet

"Normális embernek kell megmaradni, még akkor is ha használ bennünket Isten. Fontos, hogy a keresztények, vezetők és emberek normálisak maradjanak azután is, ha a Szent Szellem rájuk száll, vagy karizmatikus megtapasztalásban van része. A keresztények a gyülekezetekben először normális emberek legyenek, ne természetfelettiek. Pl. 'álmokat láttam' vagy 'elmentem a harmadik égbe', 'János apostol elmondott minden mennyei titkot' stb. Ha nem maradunk meg normális embernek, nem tud használni bennünket Isten. A vallásos embereknek és vezetőknek a célja az, hogy: „magamra hívjam fel a figyelmet”.

A vallásos és „tényleges” karizmatikus emberek között a különbség az, hogy a vallásosak úgy pózolnak, mintha tekintélyes emberek lennének, a vallásos vezetők ezért nem akarnak a civil társadalom részévé válni.

MARADJUNK MEG NORMÁLIS EMBEREKNEK! NE VESZÍTSÜK EL AZ EMBERI GESZTUSOKRA VALÓ KÉPESSÉGEINKET! AKÁRMILYEN ÁLDÁS, VAGY SIKER, VAGY TISZTELETBEN VAN RÉSZED: MARADJ MEG NORMÁLIS EMBERNEK!!!

Fogadjuk el magunkat olyannak, amilyennek Isten teremtett, és ne akarjunk se többnek, se kevesebbnek látszani. De sokkal szerencsésebb, ha arra törekszel, hogy inkább kevesebbnek lássanak, különösen akkor, ha elkezdesz sikeres, és áldott lenni."

Németh Sándor