2011. május 11., szerda

Kenneth Hagin: Bibliai hit -Mi a hit? 8.

A legcélravezetőbb az ördöggel való elbánásban az, ha teljesen figyelmen kí­vül hagyjuk. Nem vettem tudomást róla, egyszerűen úgy tettem, mintha egyál­talán nem mondott volna semmit. Megfogódzkodtam az ágy oldalában, de a térdem nem működött, a lábszáraim sem mozogtak. így tehát csak térden csúsztam, a karjaimra támaszkodva, és amennyire csak tudtam, felemeltem az egyik kezem és azt mondtam: „Hála Istennek meggyógyultam! A Mindenható Isten, az Úr Jézus Krisztus, a mennyei angyalok, az ördög és a gonosz szelle­mek jelenlétében kijelentem, hogy Isten Igéje igaz, és én hiszem, hogy meg­gyógyultam! Hiszem!”

Tudjátok, az a régi szoba hintázni kezdett, hiszen már 16 hónapja a hátamon feküdtem. A padló a mennyezet helyére került, a szekrény is felfordult, minden ingott. Becsuktam a szemem, erősen fogódzkodtam, és néhány perc múlva ab­bahagyta a keringést.

Kinyitottam a szemem és minden a helyén volt. Újra azt mondtam: „Hála Is­tennek, Isten Igéje szerint én meggyógyultam. Hiszem!”

Ekkor valamit éreztem; egy valóságos érzés kezdett betölteni. Úgy tűnt, hogy a fejem tetején kezdődik és átjár, mint amikor az olajat valakinek a fejére öntöd. (Ha két litert öntesz rá. az az egész testén végigfolyik.) Ez az érzés végig­folyt rajtam, majd a derekamhoz ért. azután lement egészen a lábujjamig. A lábszáraimban minden ideg újra aktivizálódott: olyan volt. mintha kétmillió tű­vel szurkálták volna. Azután egyszerűen csak normálisan éreztem magam. Bé­naságom elmúlt! Azt mondtam: „Most pedig menni fogok.” így tettem, és az­óta is járok.

Ezt tehát megtanultam, és ezt tanítom nektek is. Nemcsak az igaz, amit a hit­ből való gyógyulásról tanítok. A hit működésbe jön a Szent Szellem- kereszt­ségben is. Ezt akkor tudtam meg, amikor láttam, mit mond Isten Igéje a Szent Szellem-keresztségről. Nem álltam meg és nem mondtam: „Vajon van-e elég hitem arra, hogy megkapjam a Szent Szellemet?” Vagy: „Bárcsak elég hitem lenne, hogy megkapjam, hiszen Isten megígérte nekem a Szent Szellem aján­dékát.” Megtanultam a hit titkát, a hit elvét, és ennek alapján cselekedtem. Egyszerűen azt mondtam:

- Most azonnal lemegyek a teljes evangéliumi prédikátor házához és azonnal veszem a Szent Szellemet.

Lementem és bekopogtam az ajtón:

- Azért jöttem, hogy betöltekezzem Szent Szellemmel.

Kikiabált:

- Várj, és kérd majd a ma esti Istentiszteleten. Erre így szóltam:

- Nem fog sokáig tartani, hogy megkapjam!

Neked sem tart sokáig, ha hitben kinyúlsz és elveszed.

Kaliforniában taroltam egy összejövetelt 1950-ben. és ott volt egy 83 éves fér­fi, aki másokkal együtt azért jött el, hogy vegyen Szent Szellemet. Megtudtam, hogy már ötven éve várakozik a Szent Szellemre. Ő mesélte:

- Feleségem 50 évvel ezelőtt az ébredéskor Los Angelesben, az Azuza utcai misszóban megkapta a Szent Szellem- keresztségét. Néhányan azt állítják, hogy mindenki, aki oda elment megkapta azt, de én három évig minden össze­
jövetelen ott voltam, sőt naponta három istentiszteleten is részt vettem. Minden
alkalommal kértem a Szent Szellemet, de nem kaptam meg.

Mikor a kezemet rátettem, a szellememben kijelentést kaptam, és pontosan tudtam, mi a problémája, de azt is láttam, hogy nem tudom a Szellemmel való betöltekezésre rávezetni, mivel nem hisz benne.