2011. május 16., hétfő

Kenneth Hagin: Bibliai hit -Mi a hit? 12.

Néhány évvel ezelőtt Oklahomában prédikáltam, és az egyik szolgálatomra behoztak egy hölgyet, aki már négy éve nem tett egyetlen lépést sem. A térde egyszerűen elhasználódott, nem működött; nem tudta a súlyát hordozni. Mivel minden testmozgás nélkül kellett ülnie, eléggé elhízott. Eljött az ideje a gyó­gyulásért való imának, előrehozták őt és leültették az oltárra. Odamentem, le­térdeltem mellé, rátettem a kezem a térdére és imádkoztam. Azután így szól­tam hozzá:

- Testvérnő, most pedig kelj fel és járj az Úr Jézus Krisztus nevében!

Ez a drága lélek minden tőle telhetőt megtett, hogy felkeljen, de egész idő alatt - nem gúnyolni akarom - csak sírt és imádkozott:

- Ó, édes Jézus, kérlek gyógyíts meg! Uram, tudom, hogy megígérted, hogy meg fogsz gyógyítani! Tudod, hogy milyen teher vagyok a családomnak, hogy semmit sem tudok tenni magamtól. Kérlek, drága Uram, gyógyítsd meg az én térdemet, gyógyítsd meg a lábaimat! Add, hogy én járjak! Ó, kérlek, kérlek!

Közbevágtam:

- Várj egy percet testvérnő, várj egy percet!

De ahelyett, hogy hallgatott volna rám, még hangosabb lett. Másodszor is szóltam:

- Kérlek, várj egy percet, volna egy szavam hozzád, tudnék rajtad segíteni! De ahelyett, hogy odafigyelt volna, még hangosabb és hangosabb lett. Így már harmadszorra mondtam:

- Várj egy percet, testvérnő, hadd segítsek!

De nem engedelmeskedett, sőt csaknem hisztériázni kezdett. Akkor megfog­tam a vállait, jól megráztam és rákiáltottam:

- Megparancsolom neked, az Úr Jézus nevében, hogy fogd be a szád! Hirtelen elnémult és meglepődve nézett rám. Ám ebben a pillanatban a terem­ben lévők „behúzták a féket”.

Elhiszitek-e, hogy ez előfordulhat? Nem tudom tapasztaltátok-e már, de ami­kor a hallgatóság így „behúzza a féket”, a prédikátor tehetetlenné válik. Jézus szülővárosában is ez történt. Ezt a Biblia mondja a Márk 6,5-ben: „Nem is te­hetett ott semmi csodát.” Ez nem azt jelenti, hogy nem akart, hanem hogy nem tudott ott csodát tenni, csak néhány beteget gyógyított meg. A görögben az van, hogy rátette a kezét néhány kisebb bajjal küszködő emberre. Azaz, csak néhány kisebb betegség volt, amelyeket Jézus Názáretben, szolgálata alatt meggyógyított.

Miért? A Márk 6,6 megmagyarázza: „És csodálkozott vala az emberek hitet­lenségén.” Nos, ez a gyülekezet is „behúzta a féket”, mielőtt tehettem volna valamit. Nekem pedig ki kellett lazítanom a fékeket, különben mindennek vé­ge. Tehát előbb velük kellett foglalkoznom, mielőtt ismét az asszonyhoz fordu­lok. Néhányan azt gondolták, hogy durva voltam hozzá, és ezt ott a helyszínen meg is mondták. Azt válaszoltam nekik: „Ha holnap az útkereszteződésnél va­laki lelassít előtted az autójával és megkérdezi, hogy juthat el egy bizonyos helyre, ám amikor te eligazítod, ő ahelyett, hogy az útmutatásodat követné, visszafordul és ugyanazon az úton megy tovább, amelyiken jött, te talán nem próbálnád meg a helyes irányba terelni?” Ezzel egyetértettek.