2011. május 23., hétfő

D.Wilkerson: A látás (1974) 3.

Még az arany sem nyújt majd biztonságot

Most még magasan szárnyal az arany ára, ám azoknak, akik ebbe az árucikkbe fektetnek be biztonságuk megalapozása érdekében, óriási csalódásban lesz részük. Az arany ára ugyan csillagászati magaslatokba emelkedik majd, de nem fogja hosszú távon tartani az értékét. Az ezüst is értékes fémnek fog számítani, és felmegy majd az ára, de igazi biztonságot sem az arany, sem az ezüst nem jelent majd. Az arany és ezüst értékének ingadozó és bizonytalan ára is része lesz a teljes képnek, a világmérető gazdasági zűrzavarnak.
Akár hiszi tehát az olvasó, akár nem – még az arany sem lesz értékálló. Az aranyban utazó áruhalmozók súlyos veszteséget szenvednek. Ez az egyik legjelentősebb jövendölés ebben a könyvben.

Új pénzrendszer a világon

Felmerül majd az igény a világ összes pénzrendszerének egybeolvasztására egy egységes rendszer keretén belül. Noha az eljövendő nagy válságot közvetlenül megelőzően a dollár megerősödni látszik, váratlanul krízishelyzet alakul ki, amely az egész üzleti világot megrázza. Évekbe telik majd, amíg az emberek ismét megbízható valutának
fogják tartani az amerikai dollárt. Hitem szerint a Római Birodalom fel fog támadni halottaiból, s ez az új birodalom
szolgál majd hatalmi alapul annak a világmérető hatalommal rendelkező vezetőnek, aki a gazdasági rendet lesz hivatott visszaállítani. Egész biztosan bevezet majd egyfajta „sétáló hitelkártya” rendszert, amikor is láthatatlan számokat ütnek a homlok és a kézfej bőrére, amelyeket kizárólag fotoszkóp szkennerrel lehet majd leolvasni. Elképzelhető, hogy a kódot három hat-hat számjegyből álló számsor alkotja majd. E „jegy” viselését mindenkire nézve kötelezővé fogják tenni, senki sem adhat és vehet majd e láthatatlan tetoválás nélkül.

Létre fog jönni egy nemzetközi hitelrendszer, s a különböző országok meghatározott hitelkerettel gazdálkodhatnak majd. Bár az egyetemes pénzrendszer megvalósulása talán még távoli, a nemzetközi hitelrendszer hamarosan létrejön, és előrajzolja a jövendő világmérető pénz- és kereskedelmi rendszer körvonalait.
Készüljünk fel rá, hogy hallani fogunk világi szintű kereskedelmi egyezményekről, amelyek betartatását egy nemzetközi irányítótestület „felügyeli” majd. Szigorú irányelveket fektetnek le a nemzetközi kereskedelemben, és a „világpiacot” a
hatalomban érdekelt „nagyok” vonják ellenőrzésük alá. Hogy egyszerűbben fogalmazzak: hamarosan tanúi lehetünk egy kereskedelmi világszabályzat megszületésének, melynek betartatásáért egy legfelsőbb titkár fog felelni – akit minden a nemzetközi kereskedelemben érdekelt állam példátlan nagyságú, senki eddigihez nem fogható hatalommal ruház fel.