2011. május 24., kedd

Kenneth Hagin: Bibliai hit -Mi a hit? 17.

Egyik gyülekezetünkben, ahol pásztor voltam, volt egy hasonlóan beteg hölgy. Köszvény kínozta, és az orvos már évekkel azelőtt közölte vele, hogy a teste meg fog merevedni, míg végül nem tud majd mozogni. A tolókocsijában fog ülni ugyanabba a testhelyzetbe merevedve. Lábra állhat, de a törzse akkor is görnyedt marad. Ő és férje soha nem mulasztottak el egyetlen istentiszteletet sem, lehetett az hétköznap, vasárnap vagy evangelizációs alkalom; mindig ott voltak. Imádkozhattam bármiért ezzel az asszonnyal, mindig meggyógyult, de sohasem kérte, hogy imádkozzam a köszvényéért, és ez nagyon zavart, hiszen számos olyan tagja volt a gyülekezetnek, aki nagyon súlyos betegségből gyó­gyult meg. Most néhányan azt mondják: „Persze, hiszen ez nem volt Isten aka­rata.” De én tudtam, hogy Isten akarata, mert Ő akarja, hogy embereket gyó­gyítsunk. Ez nem azt jelenti, hogy a keresztények nem mennek a mennybe úgy, hogy nem gyógyultak meg. Elmennek, de meg voltak fosztva egy áldás­tól, amíg a földön tartózkodtak.

Egyik délután a gyülekezet tagjai közül néhányan összegyűltünk, és elmen­tünk ehhez a hölgyhöz, hogy együtt imádkozzunk. Amint imádkoztunk, meg­láttam, hogy Isten mit kíván tőlem. Szóltam tehát a többieknek:

- Menjetek el a közeléből! Figyeljetek, és ne érjetek hozzá, hagyjátok most őt!

Azután rámutattam az ujjammal:

- Testvérnő, most kelj fel és járj a Jézus Krisztus Nevében!

Feleségemmel és az ott tartózkodó imacsoporttal együtt tanúsíthatom, hogy egy láthatatlan erő felemelte, és a levegőben ült bizonyos távolságra a széktől. Tudta mozgatni a karjait, de amint lenyúlt a tolószék karfájáért, egyszerűen visszaesett. Abban a pillanatban, amikor ez történt, gondolkodás nélkül szól­tam, és tudom, hogy Isten Szelleme szólt általam:

- Testvérnő, neked semmi hited nincs, ugye? Ugye nem hiszel abban, hogy valaha is meggyógyulsz a köszvényből?

Azonnal fölkiáltott:

- Nem, Hagin testvér, nem! Én már így fogok meghalni, ezzel tesznek a sír­ba!

És így is lett.

Nem kapsz Istentől semmit a hiteden felül. Tudod mi történt volna, ha ez a nő együttműködik Istennel és azzal az erővel, amely megnyugodott rajta? Járni kezdett volna; abban a pillanatban meggyógyult volna. Rengetegen gondolják azt, hogy Isten ereje, a gyógyító erő, a Szent Szellem ereje csak úgy rájuk száll és tesz velük valamit, akár akarják, akár nem; akár együttműködnek, akár nem.

Nem, ez nem a Szent Szellem, ilyen csak egy gonosz szellem lehet. A gonosz szellemek használnak erőszakot és kényszert. Ám a Szent Szellem sürget, ösz­tönöz vagy ad egy finom lökést, de tőled függ, hogy reagálsz, engedelmes­kedsz-e.