2011. május 28., szombat

Kenneth Hagin: Bibliai hit -Mi a hit? 19.

Találkoztam egy férfival, akinek az alteste megégett, és ezért járóképtelenné vált; a lábait csak húzta a padlón. Gyógyító szolgálatunk volt, és az Úr az Ő Szelleme által szólt, hogy hívjak mindenkit előre, akinek valami baja van a tes­tével csípőtől lefelé. Körülbelül tizenketten jöttek ki, és ez a férfi volt az első a sorban. Odaléptem hozzá, és megkérdeztem:

- Tudsz te futni? Meglehetősen meglepődött:

- Ó, Istenem! Nem! Én még járni sem tudok, nemhogy futni. Akkor azt mondtam:

- Nos, az Úr szólt hozzám, hogy mondjam meg neked: fuss!

Egy pillanatig sem gondolkodott, máris megfordult és elkezdett bicegni olyan gyorsan, ahogy csak tudott. Amikor harmadszor kerülte meg a termet, Isten Szelleme rám szállt, leugrottam az emelvényről, megfogtam a kezét és körbe­futottam vele. Mikor visszaértünk az előtérbe, többé nem sántikált; ezután nor­málisan ment. Tökéletesen meggyógyult. De ha nem tudtam volna rávenni, hogy cselekedjen és együttműködjön velem, akkor nem segíthettem volna raj­ta.

A hit - látjátok -, cselekvés az Isten Igéje alapján; annak a megcselekvése, amit Isten az Igében vagy a szent Szellem által mond.

Hogy bebizonyítsam, ez valóban csoda volt - bár ezt könnyedén beláthatjátok -, megemlékezem arról, hogy következő este két idősebb úr is megtért. Ritkán látni ilyet: mind a kettőnek fehér haja volt, azt hittem ikrek, annyira hasonlítot­tak egymásra. Később megtudtam, hogy testvérek, az egyik 72, a másik 74 éves. Ez a két öreg annak a férfinak a szomszédságában lakott, aki előző este meggyógyult. Észrevették, hogy kint dolgozik a kertben és azt gondolták, vala­hogy kikúszott oda, de néhány perc múlva látták, amint egyenes tartással feláll és körbejárja a házat. Átszaladtak, hogy megnézzék, mi történt vele. Ő el­mondta, hogyan gyógyult meg, és hogy az Úr mit cselekedett. Mind a ketten eljöttek az istentiszteletre, megtértek, egyikük betöltekezett Szent Szellemmel. Látjátok, valami csodának kellett történnie, ami ezeket az embereket is meg­győzte.