2016. október 6., csütörtök

Derek Prince - A szabadulás alaptanításai 5.

Szeretném ezután a démonok tevékenységének néhány jellegzetességét felsorolni. Kilenc olyan szót fogok megadni, amelyek tipikus démoni tevékenységet írnak le. Ha ezek közül egynél több jelen van az életedben, vagy ha bármelyik nagyon erőteljes, akkor el kell kezdeni megvizsgálni, vajon nem szabadulásra van-e szükséged? És mindeközben ne felejtsd el, hogy ezek személyek cselekedetei, test nélküli személyekkel van dolgod.

Először: a csábítás.

A démonok kísértenek. Gonoszra csábítják az embert. És ha végiggondolod saját élményeidet, rájössz, hogy ez a csábítás sokszor szavakban fogalmazódik meg. Például valaki leejtett egy gyönyörű arany ceruzát a földre, te pedig ott állsz, és nézed. S akkor valami azt mondja: 'Vedd fel. Senki se fogja megtudni. Más is ugyanezt tenné. Ha a tiéd lenne, más bezzeg elvenné.' Ismerősen hangzik? Tudod, mi ez? Ha hangja van, személynek kell lennie. Az ilyen hang mögött mindig egy csábító démon van.

A démonok zaklatnak is.

Tanulmányozzák az életedet, követnek, ismerik a gyenge pillanataidat és a gyengéidet. Azt is tudják, hogyan és mikor tudnak a legkönnyebben beléd költözni. Annak az üzletembernek az esetét szoktam példaként megemlíteni, akinek rettenetes napja volt az irodában. Minden félresikerült. A titkára sem jutott semmire. A légkondicionáló is elromlott, és mindezek a tetejébe a hazafelé vezető úton még dugóba is került. Egy órán át csak lépésben tud haladni. És amikor végre hazaér, bármilyen hihetetlen is, a felesége még nem készült el a vacsorával, a gyerekek pedig üvöltözve rohangálnak a lakásban. S akkor, ahogy belép az ajtón, s felfogja mindezt, egyszerre csak kitör. Felrobban. Mi váltotta ki ezt? A harag démona. Amely már egész nap ott ólálkodott körülötte, hirtelen beleugrik. S ezután a feleség bizonyos változásokat figyel meg a férjén. Még mindig szerető férj és apa, de vannak pillanatok, amikor valami a hatalmába keríti. A felesége ilyenkor szokatlan dolgokat vesz észre a tekintetében, s bár ez a férfi továbbra is szereti a családját, amikor ez a valami rájön, elviselhetetlenné teszi az életüket. Utána aztán nagyon restelli az egészet, szánja-bánja, s maga sem tudja megmagyarázni, mi késztette őt minderre? Mi azonban tudjuk. A harag démona.

A démonok kínoznak is.

A Bibliában a Máté 18-ban van szó a kínzókról [a magyarban hóhérokról - a ford.], hiszem, hogy a démonok ezek a kínzók. A meg nem bocsátó szolgáról szóló példázatban Isten a kínzók kezére adta a szolgatársa jelentéktelen adósságát elengedni nem akaró szolgát. Százával találkoztam olyan keresztényekkel, akik a kínzók kezében voltak - s tudjátok, miért? Azért, mert nem bocsátottak meg. Ha bárkivel szemben neheztelés van a szívedben, jogot adsz a kínzóknak arra, hogy gyötörjenek. Sátán pedig jogi szakértő. És pontosan tudja, mikor van joga beköltözni.

A gyötrésnek, avagy kínzásnak számos formája van. Az egyik a testi gyötrelem. Ilyen például az ízületi gyulladás. Amikor arthri­tisben szenvedő embert látsz, az ördög művét látod. Eltorzít, kifacsar, megkötöz, megnyomorít.

A másik fajta az értelmi gyötrés. Az egyik meglehetősen gyakori formája: a megőrüléstől való félelem. Hasonló ehhez az a hazug, vádló szellem is, amely elrabolja békességedet, és megfoszt az üdvbizonyosságodtól.