2016. április 8., péntek

Rodney H. Browne - Mennyei üzletelés 1.

Alapigék:

14 Mert épen úgy van ez, mint az az ember, a ki útra akarván kelni, eléhívatá az õ szolgáit, és a mije volt, átadá nékik. 15 És ada az egyiknek öt tálentomot, a másiknak kettõt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az õ erejéhez képest; és azonnal útra kele. 16 Elmenvén pedig a ki az öt tálentomot kapta vala, kereskedék azokkal, és szerze más öt tálentomot. 17 Azonképen a kié a kettõ vala, az is más kettõt nyere. 18 A ki pedig az egyet kapta vala, elmenvén, elásá azt a földbe, és elrejté az õ urának pénzét. 19 Sok idõ múlva pedig megjöve ama szolgáknak ura, és számot vete velök. 20 És elõjövén a ki az öt tálentomot kapta vala, hoza más öt tálentomot, mondván: Uram, öt tálentomot adtál vala nékem; ímé más öt tálentomot nyertem azokon. 21 Az õ ura pedig monda néki: Jól vagyon jó és hû szolgám, kevesen voltál hû, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe. 22 Elõjövén pedig az is, a ki a két tálentomot kapta vala, monda: Uram, két tálentomot adtál volt nékem; ímé más két tálentomot nyertem azokon. 23 Monda néki az õ ura: Jól vagyon jó és hû szolgám, kevesen voltál hû, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe. 24 Elõjövén pedig az is, a ki az egy tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél; 25 Azért félvén, elmentem és elástam a te tálentomodat a földbe; ímé megvan a mi a tied. 26 Az õ ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem; 27 El kellett volna tehát helyezned az én pénzemet a pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét. 28 Vegyétek el azért tõle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van. 29 Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, a mije van. 30 És a haszontalan szolgát vessétek a külsõ sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
 Máté 25:14-30
1. Fel kell ismernünk, hogy sáfárok vagyunk:
a. Mindenünk, amink van, nem tőlünk származik. Mindent az Úr ad.
b. Zsoltár 24:1 - Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai.
c. Jakab 1:17 - Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, Akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka.
d. Máté 5:45 - Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, Aki felhozza az Ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

2. Keresd először Isten országát:
Máté 6:19-34
b. Keresd először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néked.
c. Ne gondolkodj azon, hogy mit fogsz enni, inni és milyen ruhát fogsz viselni.
e. Az Isten nélkül valók gondolkodnak ezeken - mennyei Atyád tudja, hogy ezekre szükséged van, és majd Ő gondoskodik ezekről.

3. Ahol a kincsed van, ott van a szíved is:
a. Tedd Isten országát és az Ő igazságát az első helyre; és mindezek a dolgok megadatnak néked.
b. Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. (19-21 vers)
c. Nem szolgálhatod Istent ÉS a mammont.
d. Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak. (24. vers)

4. Mennyei látásunk a Tampa-öböli River Gyülekezet tagjai számára:
a. Hogy az Úr megáldjon, növekedést adjon, és megsokasítson.
b. Zsoltár 115:13-16 - Megáldja azokat, akik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat. Szaporítson titeket az Úr, titeket és a ti fiaitokat. Áldottai vagytok ti az Úrnak, Aki teremtette a mennyet és a földet. Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta.
c. A mindenható Isten - El Shaddai - több mint elegendő.
d. Zsoltár 23 - Az Úr az én pásztorom. Nem szűkölködöm.

5. Hogy az Úr 100 milliomost támasszon, akik a végidők aratását anyagilag támogatják:
a. Ha Isten 10 millió dollárral megáldott, tudnál az Úrnak adni 1 és 3 millió dollár között?
b. Itt az ideje, hogy Isten áldásai és jóléte megjelenjenek az Ő népének az életében, akik szeretik az Ő országát.
c. Üzletkötés - vállalkozás
d. Vállalatok - találmányok - termékek és szolgáltatások.

6. Eljött az idő:

a. Azért imádkozunk, hogy természetfölötti bölcsesség, természetfölötti növekedés és áttörések áradjanak ki az életedben, Jézus hatalmas nevében.