2016. április 7., csütörtök

J. Lee Grady - Isten Nehéz Fémje (Charisma Magazine)

Röviddel azután hogy Illés elragadtatott a mennybe tüzes szekéren, fiatal próféták egy csoportja megkérte tanítványát Elizeust, hogy menjen velük új lakóhelyet építeni a Jordán folyó mellett. Amíg az egyik fiatal ember egy fát vágott ki, a fejszéje beesett a folyóba és lemerült a meder sötét mélyére.
Az építkezés ezzel megakadt. Mivel nem voltak reflektorok vagy szonárkeresők abban az időben, ezek a fickók bajban voltak.

Tudva, hogy a drága szerszámot kölcsönkapta, a fiatal próféta Elizeushoz kiáltott segítségért. A bölcs próféta egy botot dobott a vízre ahol a fejsze elmerült. A nehéz vasszerszám azonnal ott lebegett a víz felszínén - felülmúlva a fizika törvényeit és bizonyítva, hogy Istennek semmi nem lehetetlen. Elizeus hite megmentette azt a napot.

Olyan sokat tanulhatunk ebből a történetből. Emlékeztet minket arra , hogy Istennek hatalma van a természetes világ fölött és arra, hogy Ő törődik a mi életünk egyszerű részleteivel is. Azt is megmutatja, hogy az Ő akaratában van megszabadítani minket a bajokból amiket okoztunk.

Azt hiszem, mi karizmatikusok eldobtuk a fejszénket egy ideje. Nem tudom pontosan mikor esett le a nyeléről de úgy tűnik egy ideje Isten házát az Ő valódi kenetének éle nélkül próbáljuk építeni. Felcseréltük a valóságosat a hamissal. Pünkösdöt lealacsonyítottuk egy régi cirkuszi mutatványos bódé szintjére.
Kitanultuk az átverés művészetét. Tudjuk hogyan hamisítsuk a kenetet. Embereket lökünk a padlóra a gyülekezetben szolgálva. Tudjuk, hogyan manipuláljuk a zenét és a tömeget, hogy felkavaró atmoszférát hozzunk létre. De nagyon sok esetben az igazi kenet nincs jelen. És akkor ez csak egy üres, műanyag utánzat.

Egyes karizmatikus vezetők még különleges, kézzel készült olajat is árulnak amely a Szent Szellem erejét ígéri. Mások megszentelt gyertyákat amelyek Isten jelenlétét ígérik elhozni. A múlt évben egy testvér beutazta az országot egy edénnyel melyben tollak voltak, állítva , hogy egy angyaltól származnak és gyógyító erejük van.
Uram bocsásd meg a sarlatánságainkat. Szükségünk van újra a fejszére. Istenhez kell kiáltanunk akinek hatalma van, hogy felhozza a vasat a folyó mélyéről.

Nem építhetjük az egyházat egy csupasz fejszenyéllel. Nem segíthetjük Krisztus Országát szentelt olajakkal, hamis varászlattal, hízelgő próféciákkal és ostoba karizmatikus trükkökkel. Mindezek csak fa, széna és pozdorja és a szemétdombra való. Amire szükségünk van az az Ige nehéz fém pengéje amely a Szent Szellem tüzében ragyog.

Utazásaim során az elmúlt években találkoztam alázatos keresztényekkel akik a Szellem valódi kenetét hordozták és nem kellett felfújni a bizonyságaikat, hogy elámítsák a tömeget. Együtt voltam kínai hívőkkel, akik csodákat láttak a börtöncellájukban. Találkoztam egy indiai evangélistával aki hat embert látott feltámadni a halálból (kettővel közülük én is beszéltem) és egy egyiptomi pásztor beszélt nekem számtalan muszlimról, akiket Jézus meglátogatott álmukban.
Januárban interjút készítettem egy evangélistával akinek a szolgálata havonta 5000 iránit vezet hitre Jézus Krisztusban. Az üldöztetés és politikai zűrzavar közepette egy Új Szövetség stílusú ébredés rázta meg a síita muszlim erősségeket, csak mert az iráni egyház az igazi fejszét használta.

Hol van Elizeus Istene? Az amerikai egyházban sok helyen van ma egy kiáltás amely hasonlít a kétségbeesett fiatal próféta kiáltásához a II. Kir 6-ban. Nem vagyunk jó sáfárjai a Szent Szellem ajándékainak amíg el nem ismerjük baklövéseinket. Tudjuk ,hogy reménytelen a helyzetünk, amíg meg nem találjuk az ami elveszett.

Alázzuk meg magunkat teljesen. Térjünk meg a hamisságokból és csalásokból. Távolítsuk el a hamisítványokat és olcsó utánzatokat és kérjük az Urat, hogy adja vissza az elmerült fejszét. Kiáltsunk Hozzá egy hamisítatlan, tiszta, élet megváltoztató, világot megrázó ébredésért.

Fordította: Korányi Tamás Jr.
Forrás: Charisma Magazine, 2010/3