2016. április 5., kedd

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Természetfölötti jóakarat 9.

Isten kedvence

Mit jelent kedvencnek lenni? Azt jelenti, hogy különösen kedvelt, nagyra becsült, kegyelt vagy. Azt jelenti, hogy különleges figyelemben, szeretetben, kiemelt bánásmódban van részed anélkül, hogy kiérdemelnéd.

Ha három ugyanolyan kvalitású ember jelentkezik ugyanarra az állásra, és közülük egyik Isten kedvence, akkor az Úr rá ragyogtatja fényét arra a személyre, és ő töltheti be a pozíciót.

A döntéshozók nem is igazán tudják megmagyarázni, miért kedvelik jobban az adott jelöltet, mint a többieket: csupán annyit tudnak, hogy különleges hatással van rájuk.

Sem te, sem én nem tehetünk semmit azért, hogy az Űr kedvencei lehessünk. Ő választ ki minket erre a megtisztelő pozícióra, teljesen szuverén kegyelme által. Mi csak annyit tehetünk, hogy hálás szívvel és alázattal elfogadjuk nagylelkű ajándékát.

Amikor Isten kedvencéről beszélek, valamit tisztázni kell. Mivel Isten minden teremtménynek az Istene, valamennyi gyermekével személyes kapcsolata van, ezért mindegyikünknek mondhatja egyszerre, és komolyan is gondolja: „Te vagy az Én kedvencem, te vagy a kedvenc gyermekem”

Időbe telt, amíg felfogtam ezt az igazságot. Az igazat megvallva, először megijedtem. Nehéz volt magam Isten kedvencének elképzelni, még akkor is, ha Ő maga mondta, hogy az vagyok. Aztán lassan kezdtem rádöbbenni, hogy valamennyi gyermekének ezt mondja. Ezt akarja mondani mindenkinek, aki elhiszi, elfogadja és ebben az igazságban jár.

Mennyei Atyánk azt akarja, hogy gyermekei álljanak fel és teljesítsék be mindazt, amiért egyszülött Fia, Jézus Krisztus az életét adta. Isten nem azt akarja, hogy lehajtott fejjel, behúzott vállal közlekedjünk, félve nézzünk mások szemébe, találgatva, vajon mit gondolhatnak rólunk.

Isten biztosít arról, hogy mi vagyunk az Ő kedvenc gyermeke, azt akarja, hogy biztosak legyünk abban, akik vagyunk Jézus Krisztusban, tehát legyünk magabiztosak és győztesként fussuk be pályánkat, magunkkal víve másokat is, hogy ők is részesedhessenek az Ő fantasztikus kegyelméből.

Fordította: Berényi Irén