2016. április 22., péntek

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Természetfölötti jóakarat 11.

Isten jóindulatának személyes megtapasztalása

Amint elkezdesz Isten jóindulatában járni, fantasztikus dolgokat tapasztalhatsz meg mindennapi életedben. Saját életemből vett példával szeretném ezt illusztrálni, bár sokat dilemmáztam, vajon megoszthatom-e veletek ezt a tapasztalatot anélkül, nagyképűnek vagy felfuvalkodottnak tűnnék. Aztán alapos mérlegelés után úgy döntöttem, el kell mondanom, hiszen nagyszerű példája annak, milyen áldást jelent, ha az Urat követjük, az Ő kedvességében járunk.

Egy napon a barátnőmmel elhatároztuk, hogy bevásárló körútra megyünk. Aznap reggel korán keltem, hogy tudjak időt tölteni az Úrral, ami nagyszerűen sikerült, erősen éreztem a jelenlétét. Ahogy kiléptem a házból, nem vettem észre semmi változást magamon, de valószínűleg valami volt velem, ezt éreztem egész nap az emberek reakcióiból.

Ha betöltekezünk az Úr jelenlétével, fizikálisan nem látható változás, csak spirituálisan érezhető. Az emberek valami miatt szeretnek a közelünkben lenni, anélkül, hogy meg tudnák magyarázni, miért. Valahogy úgy érzik, valamit tenniük kell értünk, valami rejtélyes okból a kedvünkben akarnak járni.
Ezért szoktam mondani, ha engedelmesek és alázatosak vagyunk, az Úr kedvessége ragyog rajtunk.

Általában én szoktam vezetni, de azon a reggelen megkértem a barátnőmet, ő üljön a volán mögé, mert még szerettem volna egy kicsit az Úrral maradni. A következő háromnegyed órában, míg elértünk a bevásárlóközpontba, csendben ültem a kocsiban, olvastam a Bibliát és az Úr jelenlétében sütkéreztem.

Amikor kiszálltunk az autóból, és bementünk a bevásárlóközpontba, egy hölgy jött oda hozzám: „ Jaj, Joyce, de örülök, hogy látom, néha el szoktam menni az istentiszteleteire”, majd hozzátette: „Milyen gyönyörű ma! Egyszerűen nem találok szavakat!”. Semmi értelmeset nem tudtam kinyögni, csak megköszöntem a kedvességét, és közben hálát adtam az Úrnak mindezért. De ez még csak a kezdet volt.

Azt már megszoktam, hogy az emberek felismernek az utcán, és odajönnek hozzám, de ez a nap mindent felülmúlt. Bár a bevásárlóközpont elég távol van attól a helytől, ahol az istentiszteleteket tartom, úgy tűnt, aznap mindenkinek oda kellett jönnie hozzám, elmondani, milyen nagyszerűen nézek ki, milyen fiatalos vagyok, hogy ragyogok. Egy hölgy a cipőboltban odáig ment, hogy azt mondta, biztosan plasztikai műtéten voltam, mert arcom sokkal fiatalosabb, mint mikor utoljára látott.

Már kezdett nagyon viccesnek tűnni a helyzet. De még nem volt vége, így ment egész idő alatt, míg vásároltunk. Tudtam, hogy ebben az Úr keze van. Tudtam, hogy mindez azért történik, mert az ő fénye tükröződik az arcomon. Tudtam, hogy én nem tettem semmit, Mózeshez hasonlóan az Úr dicsősége sugárzott rólam, miután az Ő jelenlétében voltam. Ragyogott az arcom, magamhoz vonzottam az embereket, persze nem a saját magam, hanem az Úr dicsősége miatt.

Ha már te is tapasztaltál hasonló dolgot, ha az emberek valami megmagyarázhatatlan ok miatt a kedvedben szeretnének járni, ez azért van, mert az Úr jóindulata ragyog rajtad. Az emberek lehet, hogy rájöttek, lehet, hogy nem, hogy Isten volt az, akit benned megláttak, de az eredményen ez mit sem változtat.

Ha ez történik velünk, adjunk hálát Istennek és dicsőítsük Őt.

Fordította: Berényi Irén