2011. november 20., vasárnap

Németh Sándor: A pihenés fontossága

Ma tömeges kiégés van – elveszíti az ember szelleme és lelke az erőt és menekül a feladatoktól, pótcselekvéseket kezd követni. A frusztráltság egyik oka a Sabbath hiánya. Sabbath = abbahagyom, megszűnök. Leülök, és csak létezek. Az ember szelleme, teste megújul. Pihenés nélkül nem lehet megúszni a kiégést! Akaratgyengék az emberek, elme, gondolkodás szintjén, érzelmileg, szellemileg gyengék, mert hajszolt életet élnek, nincs Sabbath.

Nem a szombatot kell ünnepelni, hanem pihenni kell! A heti 1 nap pihenés egyenrangú parancsolat pl. a "Ne ölj!" parancsolattal és a többi nyolccal a 10 parancsolatból! Ráadásul a Sabbath már a Törvény kinyilatkoztatása előtt megvolt, a teremtéskor! Ha nem adod meg a testednek, akkor az Úr megadja másképp. Derek Prince sokáig nem pihent, nem adta meg a lehetőséget arra, hogy újratermelődön az erő, energia, és erre jött egy autóbaleset -> mutatta neki az Úr, hogy ez kényszer Sabbath… Időd 1/7 része pihenés legyen! Ma 12 óra munka, hétvégén rohangásznak, pedig a Sabbath = otthonodban tartózkodsz, mozgásban is korlátozod magad. Ülsz, pihensz, megnyugszol! Ma sztahanovista korszakban élünk… Az emberek is kizsákmányolják magukat. 7 órából 1 órát min. pihenéssel töltsünk el! Régen pl. 1 órás ebédszünet volt. A pihenéshez való jogot ellopták, és hajszolják az embereket. Amit az emberek szabadságnak mondanak, az nem pihenés. Jobban elfáradsz, mintha nem is mennél el. Meg le kell feküdni időben. Könnyen el lehet veszíteni az embernek az alvásra való képességét. 8 óra alvás kell! A testnek pihennie kell. Butaság az, hogy áthágják ezeket a törvényeket. Ez fog jelentkezni, a test követeli a jogát, méghozzá általában betegségben. Majd a kórházban Sabbatholnak. Add meg a testednek, ami kell. Az időd 1/7-ét oda kell adni a pihenésre. Ha ezt megadod, nem vagy lusta ember, csak a Bibliai igazságot betöltöd.

Vigyázzunk magunkra, hogy 80 évesen is egészségesek legyünk. De ehhez meg kell tervezni az életünket, be kell iktatni a pihenést, mert később nehéz a testben az egészséget helyreállítani. Be kell iktatni a pihenést, gazdálkodni kell az erővel azért, hogy 2 lábon eljuss 100 éves korodig. Egyetlenegy patriarcha nem volt futkosó idegbeteg. Sára mennyit pihenhetett, ha 90 éves korában is vonzó szép hölgy volt az egyiptomi király előtt. Valamit tudtak. Egészséget és fiatalságot megtartani Sára is tudott. Megőrizte a fiatal szépségét. Fiatalok maradnak a keresztények 60-70-80 éves korukban is.

Nem szabad kizsákmányolni a testet! Nagyon fontos imádkozni, hogy az elnyomás gyengüljön, és ne több terhet rakjanak ránk, mert ehhez nem kell nagy bölcsesség. Ahhoz nem ész kell, csak erő, hogy kizsákmányoljanak. Ahhoz viszont már ész kell, hogy úgy biztosítsanak jólétet az emberek számára, hogy a bőr meg a hús is rajtuk maradjon! A kiégettséget le kell tudni győzni. Az mindig a szívben kezdődik. Ne hűljön ki a szívünk, legyünk érzékenyek az emberi gesztusokra. Munka közben is, nem úgy kell, mint egy robotgép, annyira sose fáradjunk el! Ötlettelenség is az eredménye a fáradtságnak. Nyomkodják a TV-kapcsolót összevissza, és frusztráltak. Ez az oka sok függőségnek is. Mert izgalmat keresel mindenhol -> extrém sportok, motorosok, film = izgatószer. Értékeknek létrehozását kevesen vállalják fel. Ma nincs esemény, katarzis, ábrázolás, hanem csak piff-puff. A mobil is és a net is ide tartozik. Fogság. Az nincs benne a Bibliában, hogy az bűn, hogy nem hívod vissza azt, aki hívott. Szabadság kell! Ez nem az! A pihenésbe beletartozik a mobiltalan nap! Föl kell tölteni a lámpást! Az istentisztelet a pihenéshez tartozik. A Sabbath célja pont az, hogy az életed minden területét meg tudja érinteni Isten! Ne legyél lefoglalva. Te meg az Úr. Meg a baráti, családi közösség, közös étkezés stb. De minden olyan tevékenység, amely fáradtságot okoz, már nem tartozik bele a Sabbath-ba. 900 méter egy szombatnapi járás. Elhal az emberben a tettre készség és elmegy az életkedv, és megdermedsz, ha kimerülsz. Az életkedv, jókedv hozzá tartozik az élethez! Öröm, jó kedv, kedvesség, derű. A rossz kedvet betegségnek tartották.

Aki nem pihen, az lázad Isten ellen!