2011. november 1., kedd

D.Wilkerson: A látás (1974) 16.

Szexuális erkölcstelenség a szolgálattevők körében

A válás és erkölcstelen szexuális viselkedés egyre mindennapibbá válik az egyházi vezetők körében. Egyre több pap keveredik szexuális kalandokba és dönt a papság feladása mellett. Mások folytatják hivatásukat, de ezzel párhuzamosan titkos viszonyaikat is. A protestáns egyházak berkein belül is nő azoknak a szolgálattevőknek a száma, akik szexuális bűnökbe „esnek”, bár sokuk féltve őrzi majd titkát.

Úgy vélem, hogy még egyes evangéliumi felekezetek is hajlandóak lesznek szolgálati megbízást adni elvált lelkészeknek. A válás többé nem jelent majd szégyenletes bélyeget lelkészkörökben. A keresztény felekezetek „újragondolják” a válással szembeni elutasító álláspontjukat, s minden új vezetői üléssel és közgyűléssel egyre elnézőbbé és hajlíthatóbbá válnak. A gyülekezeti tagok és az egyházvezetők körében egyaránt „enyhülés” várható a válás témájával kapcsolatban. Semmi sem állíthatja majd meg ezt a
tendenciát, jóllehet a szemléletváltás csak lassan és fokozatosan megy végbe.

Lepel hullott le a szemem előtt, és mintegy látásban láttam, mi folyik titokban sok ezer szolgálattevő és istenfélő keresztény életében. A kegyesség és a szentség álarca mögött, az emberi szemek elől elrejtve, titkos viszonyokat folytatnak. „Nagyon vallásos” férfiak és asszonyok csalják meg házastársukat és merülnek titkon szexuális bűnökbe. Maguk is elítélik tetteiket és tudják: semmiképpen sem lehet elfogadni azokat, de mintha nem lenne erejük megállni az erkölcsi hanyatlás lejtőjén. Hacsak egy isteni csoda folytán meg nem szabadulnak, házasságuk hajótörést szenved, gyülekezetük pedig katasztrófa elébe néz.
Látom ama nap közeledtét, amikor minden igaz szívű szolgálattevő és evangéliumi hitűpap a kísértés legrettenetesebb óráját éli majd át. Azokat fogja érni a legerőteljesebb támadás, akik megkísérthetetlennek hitték magukat. Isten megtartja és kiszabadítja a teljes szívvel hozzá fordulókat, ám akik továbbra is flörtölnek és belemerülnek a bűnökbe, azokra teljes kudarc és kilátástalanság vár. Isten hamarosan megítéli majd a titkos bűnöket izzó haragjával, s akik megmaradnak bűneikben, azokat jobbról és balról is utol fogja érni büntetése. Ám ha valaki elhagyja a titkos szexuális bűnöket, azt Isten megújítja és meggyógyítja.

Sürgető üzenetet láttam és hallottam hozzám érkezni egyenesen Isten trónterméből: „Bűn van a táboron belül, meg kell hát tisztítani!” Eljött az óra, amikor Isten a fák gyökerére veti fejszéjét; megtisztítja házát és megszenteli edényeit a szolgálatra ezen az éjféli órán.
Egy végsı, elkeseredett támadás Isten választottai ellen