2011. november 24., csütörtök

Jack W. Hayford: Városaink és településeink elfoglalása 1.

Amerika egyik legelismertebb pásztorának melegszívű, pásztori sza­vait olvas­hatjuk. Jack Hayford szol­gálata alatt a kaliforniai Van Nuys „Church on the Way” nevű gyüleke­ze­tének taglétszáma 25-ről több mint 7000 főre emel­ke­dett. Ezt a gyors növekedést a szellemi tényezők közül leginkább az ima erejének tu­lajdonítja. Ez az írás olyan igei jellegű in­tések közé tartozik, amilyeneket a Szent Szellem használ sok hívő életében, hogy támadóbb fellépésre bá­torítsa őket a vá­ro­saikért, településeikért és környe­zetü­kért folytatott imád­kozásban.

Már három éve nehéz és világosan felismerhető teher nyom­ja vállamat városom, Los Angeles miatt. Van Nuys, ahol a gyü­le­kezetünk található, nagy-Los Angeles része, és amint ez az imateher rámnehezedett, valóban a Szent Szellemtől fogant mó­don kezdtem szeretni Los Angelest.
Más vezetőkhöz fűződő kapcsolataim révén tudom, hogy egyre több és több hívő van szerte az Egyesült Államokban, és a világon, akik ugyanezt a szánalmat és a köz­ben­járó imá­nak ezt a terhét élik át városaik és településeik miatt. Ha te is ezek közé tartozol, akkor imádkozom, hogy erősödj meg az elhívásban, amelyet kaptál, hogy szeresd városodat és gyü­lekezetedet, imádkozz értük, és hidd: Istennek új terve van a számukra. Józsuénál is látjuk Jerikó és más városok ese­té­ben, hogy a mi élő Urunk városokat is meghódít. Hitem sze­rint Isten vala­mennyiünk számára érvényes elhívása alap­ján számíthatunk arra, hogy városainkat el tudjuk foglalni - az ott lakók javára és Isten dicsőségére.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyetlen gyülekezet meghódíthat egy várost Isten szeretetével, de hiszem, hogy a te gyülekezeted lehet az, amelyik elindítja ezt a folyamatot! Drága barátom, erre a látásmódra szükség van a városainkért végzett munkában, mert olyan hathatós szeretetre, szolgálat­ra és bizonyságtevésre szólít fel minket, amire korábban nem volt példa.
Sok emberrel találkozom, akik hallják a Szellem hívását ez­zel kapcsolatban. Úgy látom, hogy egy ilyen szolgálatra va­ló késztetés nagyon erősen hasonlít a Józsué könyvében lefek­tetett alapelvekre.
Figyelj meg két igeverset: 1) „Józsué pedig felkele jó reg­gel...” (6:12.) és 2) „És lőn a hetedik napon, hogy felke­lé­nek, mihelyt a hajnal feljöve...” (6:15.).
Itt találjuk meg Isten stratégiájának lényegét arra vonat­ko­zó­an, hogyan „vehetjük be” városainkat és településeinket az Ő szeretetével. Nekünk is az alapoknál kell kezdenünk, olya­n emberek­ből álló imacsoportok kialakításával, akik közbenjá­rá­­suk­kal övezik városukat.

Az Úr nem ezt mondta: „Menjetek és árasszátok el a várost röpcédulákkal!”, nem is ezt: „Készítsetek televíziós mű­­soro­kat - a legnézettebb csatornákon fő műsoridőben! - és beszél­jetek Rólam.” Bár fontosak lehetnek az általunk ter­jesz­tett anyagok, valamint a televízióban és a rádióban el­mon­dott bi­zony­ság­tételek, az is biztos, hogy az események a történe­lem olyan pillanatába helyeztek minket, amikor ügyes fogá­sok a legkevésbé sem hatják meg a világot.
De nincs védelem az ima ellen!