2011. november 1., kedd

Kenneth Hagin: Bibliai hit - Mit jelent szívvel hinni? 12.

Szeretném, ha tudnátok, hogy egy hónapig úgy feküdtem ott, hogy elő sem vettem a Bibliát. Ez az ember teljesen kihúzta a talajt a lábam alól és elfojtott minden fényt. Több mint egy hónapig rá sem néztem a Bibliára. Végül, amikor aztán a kezembe vettem, a Márk 11,24-hez lapoztam és azt mondtam: „Drága Úr Jézus, én most úgy veszem ezt az igét, ahogy ez szól, és ha te nem hazudtál, akkor felkelek a betegágyról, és ha nem kelek fel a betegágyról, ez azért lesz, mert Isten Fia valótlanságot állított, akkor pedig el kell dobnom az Újszövetsé­get.” De az az igazság, hogy tizenegy hónapig feküdtem még ott, mielőtt való­ban felkeltem. Gondolkodtam, elmélkedtem ezen az igén, imádkoztam és biz­tos voltam abban, hogy Isten meggyógyított. De megint magamra néztem, és láttam, hogy nem vagyok jól. Ahogy már mondtam egyszer, az Igét szellem-i módon kell megértenünk. Az Ige Isten Szellemétől ihletett, régi idők szent emberei írták, úgy, ahogyan a Szellem indította őket.

1934 augusztusának második keddjén, kb. reggel fél 9-kor, ahogy ezen az igén elmélkedtem, hirtelen megértettem, hogy mit mond. Felragyogott a fény! Olyan volt, mintha valaki világosságot gyújtott volna bennem. Újra meg újra elmondom, de látom, hogy egyre többen vannak, akik megértik. „Amit könyörgéstekben kértek...”: ez pontosan azt jelenti, amit mond; [amikor imádkoztok...]: akkor, azonnal, abban a pillanatban; „higyjétek, hogy megnyeritek, és meglesz néktek.” Mindennapos szóhasználattal ez így lenne: „Hinned kell, hogy már megkaptad, mielőtt valóban megkapod.” Tehát azt mondtam: „Uram, értem már, hogy mit kell tennem. Értem már, hogy mi a kötelességem. Hinnem kell most, amikor még itt fekszem a hátamon, hogy már meggyógyul­tam a paralízisből.” Ez nem a jövőben fog megtörténni. Sokam tesznek ilyen megvallást: „Hiszem, hogy Isten majd meggyógyít.” Ez nem újszövetségi hit. Tudom. Ott feküdtem egy évig, ugyanezt hittem, és nem történt semmi. Nekem hinnem kell, amikor a szívem még rendetlenül ver, hogy már meggyógyult. Fi­gyeljétek meg, hogy Jézus mit mondott: „higyjétek, hogy megnyeritek, és meglesz néktek.” A legtöbb ember először meg akarja kapni és csak azután tudja elhinni, hogy megvan. De te először higgy, és így megkapod. Lehet,hogy még mindig nem érted, de mondtam, hogy a fejeddel nem is értheted meg a Bibliát. Isten Szellemének dolgai ostobaságok a természetes észjárású ember­nek. A Biblia Isten Szellemétől íródott. Az Igét szellemi módon kell megítél­ned, a szellemeddel kell megragadnod.

Abban a pillanatban, amikor erre rájöttem, elkezdtem az Ige alapján cseleked­ni. Több módja van annak, ahogyan az Ige alapján cselekedhetünk, de az egye­düli módja, ahogyan én abban a pillanatban cselekedhettem, az volt, hogy fel­emeltem a kezem, és dicsértem Istent az Ő Igéjéért: „Köszönöm Istenem, hogy hiszek. Hiszem, hogy a paralízisem meggyógyult! Hiszem, hogy a testem egészséges!” Természetesen abban a pillanatban, ahogy ezt kimondtam, az ör­dög azonnal megkísértett. Azt mutatom most meg nektek, hogy mit jelent szív­vel hinni. Azt jelenti: a szellemünkkel hinni. Az ördög tehát azonnal megkör­nyékezett: „Jól nézünk ki: te azt állítod magadról, hogy keresztény vagy, mégis hazudozol!” De Jézus azt mondta: „higyjétek, hogy megnyeritek, és meglesz néktek.” Hidd, hogy megkapod és azután lesz meg, amit kívántál. A magyará­zó fordítás azt mondja: „Mert ez okból mondom néktek, hogy amit csak imá­ban kértek, higgyetek, bízzatok, legyetek bizonyosak abban, hogy az megada­tik néktek, és meg is kapjátok.” Tehát mikor kapjátok meg? Miután már biztosak vagytok abban, hogy a tiétek. Értitek? Nagyon sok ember vár, hogy előbb megkapja és azután akar benne hinni, amikor már meg is lesz. így lehet ezt a legegyszerűbben kifejezni. Látjátok tehát, hogy a szívvel való hit a szel­lemmel való hitet jelenti. De hogyan nyer a szellemünk hitet? A válasz benne van Isten Igéjében: az Igén keresztül nyeri meg azt. A Máté 4.4-ben ez áll: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, amely Isten szájából származik.” Itt tehát szellemi táplálékról olvasunk. Jézus egy mindennapos ki­fejezéssel közvetít egy természetfölötti tartalmat. Ahogyan elmélkedünk az Igén, szellemünk feltöltődik meggyőződéssel, bizalommal. Az Ige a szellem és a hit tápláléka.