2014. június 25., szerda

Reinhard Bonnke - A felkent amatőr 6.

ISTEN PUSKAGOLYÓJA

Dávid azt tette, amit bármelyik katonának meg kellett volna tennie, és amit biztosan meg is tudtak volna tenni. Dávid harcolt. Csak harcolt. Figyeld meg azonban: Dávid a passzív hittételeit tevékeny hitté alakította. Mivel hitt, szembeszállt az óriással. Nem használt hivatásos fegyvereket, csak azt, amit megszokott: egy parittyát és egy követ, ötven lépésről eltalált egy hajszálat, de egy óriással szemben állni egész más dolog volt.

Nos, itt a bökkenő. Ne keverd össze a feltételezést a hittel, és gondolj arra, hogy Isten kenetére van szükséged Isten munkájának az elvégzéséhez. Nem meglepő, hogy a hadseregben az egyetlen hívő, aki kiállhatott az ellenséggel szemben az volt, akin Isten kenete nyugodott.
Ezt akarja Isten - a hit és a kenet embereit. A felkent ember a cselekedeteit a hitéhez igazítja. Ezt az embert a hite arra készteti, hogy megkísérelje a lehetetlent, megtegye azt, amit sosem tenne meg, ha nem hinne Istenben. Mindannyian tehetünk közönséges dolgokat úgy, hogy közben bízunk Istenben. Dávid rendkívüli dolgot tett Istenben bízva. Ilyen lehet a hit, amikor, a Szent Szellem kenetével párosul. Hisszük a lehetetlent, és meg is tesszük.

El sem tudom képzelni, mekkorát üthet egy parittyából kirepülő kő. Azt viszont tudom, hogy amikor egy felkent parittyás vet ki követ, akkor az lehet olyan, mint egy puskagolyó. Az a kő belemélyedt Góliát homlokába, leterítette az óriást, és az ifjú győztes a saját kardjával adta meg neki a kegyelemdöfést.

Tudd ezt: a te szavad, ha Isten szava az, sokkal súlyosabb, mint bármilyen érv. Ott fogja meg az embereket, ahol védtelenek. Ebben bízom, amikor több ezer egymástól teljesen különböző embernek prédikálok. Isten tudja a legjobban, melyik szó éri el őket. A hivatásos ellenség felkészült minden veszélyre, csak egy parittyából származó köre nem. Isten sok meglepetést készít az ördögnek, aki nem sejti, hogy kit, vagy milyen eszközt készül választani Isten, Amikor a Szent Szellemben mozdulunk, mindig megtaláljuk az ördög Achilles-sarkát, és így legyőzzük őt.

Dávid, a felkent amatőr, ragaszkodott tevékeny hitéhez, és dicsőséges sikert aratott. Aztán Izrael összes bátor, nem-felkent hivatásosa felbátorodott. Üldözték a filiszteusokat, akik már menekültek. Ez biztosan valami másféle hit!

VÉGÜL: A FELKENT HIVATÁSOS

Igazságtalanok lennénk, ha nem említenénk a következőket.
Dávidból is hamarosan "hivatásos" lett - felkent hivatásos. Mindenki, aki elég sokáig csinál valamit, előbb-utóbb képesített lesz. Dávid viszont ahelyett, hogy felsőfokú tanulmányaira, régi szokásaira és szertartásaira hagyatkozott volna, szellemileg friss maradt a Szent Szellem által, ahogyan Isten kifejezte a Zsolt. 132:27-28-ban:
"Megnövesztem ott Dávidnak hatalmát, szövétneket szerzek az én felkentemnek. Ellenségeire szégyent borítok, rajta pedig koronája ragyog."

A "szövétnek" a kinyilatkoztatás Szelleme, a Szent Szellem volt. Dávid folyton új szellemi látást kapott. A Szent Szellem kenetére hagyatkozott, és így Urára, Istenére. Isten nem azért tesz csodákat, hogy megóvjon minket a bajtól, hanem hogy dicsőítse az Ő nevét.

Higgy! Cselekedj! Bizonyosodj meg a kenetedről és mondd ezt az Úrnak: "Most parancsold meg nekem, hogy fussak, és én megküzdök a lehetetlen dolgokkal is." Isten azokkal az emberekkel mozdul, akik mozdulnak.