2014. június 27., péntek

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 24.

Isten bölcsessége

A szív az Isten Igéjén való elmélkedés útján válik rendíthetetlenné. Láttuk Józsué könyvében, hogy ha egy személy éjjel-nappal elmélkedik az Igén, és mindazt megcselekszi, ami megíratott abban, bővölködni fog, és bölcsen igazgatja az ügyeit. Az Igén való ilyenfajta elmélkedés során fogod felfedezni, hogy mi Isten mondanivalója az anyagiakról. A Példabeszédek 3,13-14 szerint "boldog ember, aki megnyerte a bölcsességet, és az ember, aki értelmet szerez. Mert jobb ennek megszerzése az ezüstnek megszerzésénél, és a kiásott aranynál ennek jövedelme." Más szavakkal: a bölcsesség és az értelem ára magasabb, mint az aranyé és ezüsté. Bölcsességet és értelmet szerezni jobb, mert hasznosabbak.

Ezt maga Salamon bizonyította be: messze földön híressé vált bölcsessége miatt és távoli országokból hoztak neki gazdagságot, kincseket.

˝Drágább a fényes karbunkulusoknál, és minden te gyönyörűségeid nem hasonlíthatók hozzá. Napoknak hosszúsága van jobbjában, baljában gazdagság és tisztesség" (Péld.3,15-16). A gazdagságot és a tisztességet valójában a bölcsesség birtokolja. Vajon miénk-e a bölcsesség? A válaszért újra az Isten által ratifikált szövetséghez fordulunk. Nézzük meg, mit mond erről az Ige. A Biblia nagyon világosan állítja, hogy Isten Jézust tette bölcsességünkké (lásd 1Kor.1,30). Jakab apostol pedig ezt mondja: "Ha valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki. De kérje hittel, semmit sem kételkedvén: mert aki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, amelyet a szél hajt és ide s tova hány" (Jak.1,5-6). Pál így imádkozott a Kolossé 1,9-10-ben: "Azért mi is, amely naptól fogva ezeket hallottuk, nem szűnünk meg érettetek imádkozni, és kérni, hogy betöltessetek az Isten akaratának megismerésével minden szellemi bölcsességben és értelemben, hogy járjatok méltóan az Úrhoz, teljes tetszésére, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremvén, és növekedvén az Isten megismerésében."

Minden erőfeszítésünket gyümölcsnek kell követnie, sikernek kell koronáznia. Erre Isten bölcsessége tesz képessé. Biztos vagyok abban, hogy tisztában vagy az ima fontosságával. De tölts időt az Igével is Isten előtt. Engedd, hogy kinyilatkoztassa neked bölcsességét és a tőle származó megértést. Valószínűleg ismerős számodra a 2Korintus 5,17: "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden."
Krisztusban vagy? Ha igen, akkor hiszel a Kolossé 2,2-3-ban: "Hogy vigasztalást vegyen az ő szívük, egybeköttetvén a szeretetben, és hogy eljussanak az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára, az Isten és az Atya és a Krisztus ama titkának megismerésére, amelyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve." Korábban azt olvastuk a Példabeszédek könyvében, hogy a bölcsesség gazdagságot és tisztességet tart az egyik kezében, a másikban pedig napok hosszúságát. 

Mindez csak néhány a bölcsesség kincsei közül, de az összes Krisztusban van elrejtve. A bölcsesség Krisztusban van. Te is Krisztusban vagy. Tehát a bölcsesség benned van, hozzád tartozik! Isten hozott a gazdagság lelőhelyére!