2014. június 12., csütörtök

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 39.

Erősödj meg az emberi szeretetben!

Az Isten szeretetében való bizalom ad alapot ahhoz, hogy legyen bátorságod megkockáztatni szereteten alapuló emberi kapcsolatok kialakítását. Azért mondom, hogy "megkockáztatni", mert tény, hogy az emberi szeretet elbukhat. Azonban minél jobban körül vagy véve stabil emberi szeretettel, annál könnyebb legyőzni az elutasítottság utóhatásait.
Hangsúlyozva, hogyan kell Krisztus Testében szolgálni egymás felé, Pál azt írja: "A szeretet képmutatás nélkül való legyen” (Róma 12:9.). Sokan vannak, akiket saját családjuk utasított el. Ők szeretetre éhesek. Isten családjának, az egyháznak gyógyító légkört kell biztosítania azok számára, akiket életük bizonyos területén megfosztottak a szeretettől.

Honnan tudhatod, hogy megerősödtél a szeretetben? Először is képes vagy másokat szeretni anélkül, hogy elvárnád tőlük a viszont-szeretetet Tudsz szeretni úgy is, ha téged nem szeretnek. Másodszor, az elutasításra tudsz megbocsátással reagálni. Nem haraggal, nehezteléssel vagy önsajnálattal.

Szabadulj meg!

A szabadítás megváltás. A görög "soteria" szó szabadítást, óvást, megváltást jelent. Ez a szó felöleli az összes olyan ajándékként kapott áldást, amit Isten a Krisztusban lévőknek ad a Szent Szellem által. A gonosz szellemektől való szabadulásról a kereszt gondoskodott, Jézus legyőzte a Sátánt, és hatalmat adott az Őt követőknek az ellenség minden erején.
A hívők akkor alkalmazzák a szabadítást, amikor Istentől kapott hatalmuknál fogva szembeszállnak a démonokkal. A démonizálódás elleni orvosság az elnyomó, zavaró, kínzó, kontrolláló és akadályozó szellemek kiűzése.
Mire az ember e könyv előző fejezeteit végigolvasva eljut idáig, világosan kell látnia, hogy szüksége van szabadulásra. Nemigen találni olyan embert, akinek ne lenne szüksége szabadulásra azoktól a gonosz szellemektől, amelyek az elutasítás következményeként nyertek belépést az életébe.

A szabadulás út a belső gyógyuláshoz. Krisztus épp azért gondoskodott róla. Gonosz szellemek a felelősek a személyiségünkben lévő legtöbb erőtlenségért, cs a belső gyógyulást azonnal megtapasztaljuk, amint a démonok elhagytak bennünket.
Egy hívő képes lehet arra, hogy Önmaga felé szolgáljon szabadítással, de az a legjobb, ha először egy szabadításban jártas szolgáló imádkozik érted.