2014. június 30., hétfő

Kenneth E. Hagin - Az istenfélelem hasznos 1.

A SIKER A TIED

„A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magad a kegyességre. Mert a test gyakorlásának kevés haszna van: de A KEGYESSÉG MINDENRE HASZNOS, meg lévén benne jelenvaló és a jövő életnek ígérete."
„Ezekről   gondolkodjál,   ezeken   légy,   HOGY   ELŐADÁSOD   NYILVÁNVALÓVÁ LEGYEN MINDENKI ELŐTT." (lTim 4:7-8,15)

Pál egyszerűen mondta: „a kegyesség hasznos" (8. vers). Ha bármi hasznos, az fizet. A vállatok pénzügyi jelentést küldenek részvényeseiknek hasznaikról és veszteségeikről. Hála Istennek, Isten szolgálásából haszon származik. Az Istenért való élet nem hátrányos a sikeres életre vonatkozólag. Ez az élet „MINDENRE hasznos".
Gondolom, Isten szelleme tudta, hogy lesznek olyanok, akik azt mondják: „Na, igen, ez a következő életben lesz jövedelmező. Talán nem sok felmutatni valónk van ebben az életben. 

Itt koldusként vánszorgunk végig a melegben és a hidegben, de amikor az egészen túl vagyunk és kikötünk a másik oldalon, más lesz a helyzet. Jön egy nap egy idő múlva, amikor elhagyjuk a könnyeknek és a bánatnak ezt a völgyét." „Jön egy nap..."
Nos, hála Istennek, jön. Pál viszont azt mondta: „a kegyesség mindenre hasznos, meg lévén benne a JELENVALÓ ÉLETNEK ígérete!" A jelenvaló élet az, ahol én vagyok, épp most, ebben a világban. A jelenvaló élet az, ahol épp most te vagy.

(Hagin   testvér   a   következő   próféciát   mondta   prédikációjának   e   pontján: 
„VIGYÁZZATOK,   FIGYELJETEK,   SZÁNJÁTOK   oda   magatokat   teljesen ezekre a dolgokra. A SIKER és a GYŐZELEM a tiétek. A VERESÉG és BUKÁS leselkedik rátok minden   kanyarban. A  sátán   kidugja   csúnya   fejét   a   fűből,   mint   egy   kígyó,   hogy   rátok sziszegjen   és   butának hívjon   titeket.   Keljetek   fel   azonban   hitben   és   hívjátok   az   Urat  áldottnak, így a görbe utak kiegyenesednek és a völgy megtelik di-csőséggel és a hegytető az Ő áldásától ragyog és ti az Ő áldásában fogtok járni és áldottak és boldogok lesztek ebben az  életben.")

ÉLET A JELENBEN

„Meglévén benne a jelenvaló és a jövendő életnek ígérete." Meglévén - meglévén. Ez jelenidő.
Van egy élet most és van egy jövendő élet. Engem jobban érdekel a mostani élet, mint az eljövendő, mert ezt az életet élem most, amelyben most vagyok. Ha némelyekre figyelsz, azt a benyomást kapod, hogy az összes ígéret, amit kaptunk, elsősorban a következő életre  vonatkozik. „Ebben az életben üdvözülhetsz, rendben van, de miután üdvözültél, befejeződött a dolog. Megkaptad! Az ördög irgalmára vagy bízva. A világ kegyére vagy hagyva, semmi többet nem várhatsz itt."

Pál viszont nem ezt mondja Timóteusnak, a fiatal szolgálónak. Azt mondta: „Igen, a kegyességben   megvan   a   jövendő   élet   ígérete,   de   az   Istenfélelem   mindenre   hasznos." Nemcsak a szellemnek, hanem a léleknek, a testnek, az anyagiaknak is, mindennek. Legalább   négy   dolgot   biztosít   az   istenfélelem.   Tanulmányozzuk   ezeket   a   javakat a következő részekben.