2014. június 3., kedd

Kenneth E. Hagin - Isten gyógyszerei 2.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Tegyük fel, hogy orvoshoz mész és ilyen előírást kapsz: Végy be két kapszulát naponta háromszor étkezés előtt. Ha azt várod, hogy a gyógyszer használjon, az utasítás szerint kell eljárnod, beszedned. Tudod, hogy Isten utasítást ad gyógyszere bevételéhez? Az Ő Igéjét írja elő egészségünk számára. Mert azt mondja: „Szavaim élet azoknak, akik megtartják Őket és szavaim egészség vagy gyógykezelés egész testünknek." (Péld 4:20-22)

A gyógyszer azonban még a természet világában sem használ nálad semmit, ha nem veszed be. Elmehetsz orvoshoz. Az orvos felírhat gyógyszert. Haza is mehetsz és azt a gyógyszert a fiókos szekrénybe teheted. Még épp az ágyadnál levő asztalra is teheted. Közben pedig tovább romolhat az állapotod. Felhívhatod az orvost és azt mondhatod neki:
„Nem értem a dolgot. Kiváltottam a receptet, fizettem érte, de tovább romlik az állapotom."
Az orvos tán megkérdi: „Beveszi a gyógyszert az utasítások szerint?" „Nos, nem, de ott tartom épp az ágyam mellett."
Nem fog hatni csak azért, mert az üvegben van. Be kell venni! Isten gyógyszere pedig nem fog működni csak azért, mert az ágyad melletti asztalon tartod. Isten Igéje nem fog működni csak azért, mert Bibliád a fiókos szekrényeden fekszik. Még csak azért sem fog működni, mert hiszed. Nem fog csak azért működni, mert betanulsz néhány Igét. Nem működik csak azért, mert azt mondod: „Hiszem, hogy a Bibliában ez áll."
Nem működik csak azért, mert azt mondod: „Hiszek Isten Igéjének szóbeli sugalmazottságában."

Akkor fog viszont működni, ha leülepíted az Igét bensőd mélyére! A szívedbe! Ezt nem oly módon éred el, hogy csak elolvasod és elfelejted, hanem ha elmélyedsz fölötte.
Gondolkozol fölötte. Táplálkozol belőle, amíg belső embered részévé válik.

Isten gyógyszere az Ő Igéje és itt állnak az Ő használati utasításai.

1. Fiam, figyelj szavaimra,...

Hogy érti azt, hogy „figyelj" a szavaimra? Ha meglátnám egy barátomat a városban,  odakiáltanék neki, amint az utcán siet: „Várj egy percet! Beszélni akarok veled." „Óh, nem, Hagin testvér" - mondaná ő -„ most nem beszélhetek. Találkozóm van az utca végén és már 10 percet késtem. Erre az ügyre oda kell figyelnem."
Barátom nem akar megsérteni. Nem haragszik rám. Szeret engem. Szeretne beszélgetni velem és közösségben lenni velem, de valami mást kell az első helyre tenni. Valami másnak kell szentelnie osztatlan figyelmét.
Dr. Lilien B. Jeoman orvos, doktor, aki isteni gyógyulást kapott önmaga számára és aztán életét e témáról való szolgálatnak és tanításnak szentelte, azt tanítja, amit „gyógyulási  iskolának" hívott napközben, ébredési összejövetelei alatt. Egyik könyvében ennek  eredményéről így írt: „Néha majdnem méregbe gurulok. Mert amikor Isten Igéjét  tanulmányozzuk, ilyen fontos kérdésről, mint a test gyógyulása, azt mondhatjuk, hogy az  emberek egy csepp figyelmet sem szentelnek rá. Végiglapozzák az énekeskönyvet. Bámulnak a semmibe. Kinéznek az ablakon. Rágógumiznak. Aztán pedig ugyanezek az  emberek azt akarják, hogy a hit imáját mondjuk el értük. Mégsem akarnak önmaguk semmit  sem tenni." Isten azt akarja, hogy gyermekei szellemileg növekedjenek és megadta az  eszközt is, amelyek által azt mondta: „Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy növekedjetek." (I. Pét 2:2)
Hiszem, hogy Isten minden gyermeke szellemi növekedését akarja, hogy fejlődjön az  imában, kifejlessze hitét, amíg nem tud állani saját lábán. Amíg már nem szellemi kisbaba, akinek valaki mástól kell függni, hogy az imádkozzon érte, valaki más gyakorolja helyette a hitet, valaki más vegye el számára a gyógyulást. Aggodalomra adna okot, ha nem tudnék többet az imáról és nem lenne több hitem, mint  30 évvel ezelőtt. Ezen napokban, amelyekben élünk, megtelnék félelemmel. Nem tudnám, mi történhet velem. Hála azonban Istennek, Istennel járhatunk, Igéjével járhatunk. Igéje valóságosabb lehetne nekünk ma, mint tavaly volt. Hitünk nagyobb lehet idén, mint tavaly volt. Így történik majd, ha azt tesszük, amit Ő mondott: „Fiam, figyelj szavaimra..."
„Nemcsak kenyérrel él az ember" - mondta Jézus -„ hanem minden Igével, amely Istennek a
szájából származik." (Máté 4:4)
Isten mondta: „Figyelj szavaimra." Ez azt jelenti: „Tedd első helyre a szavaimat." Ez azt jelenti: „Add szavaimnak osztatlan figyelmedet." Ez azt jelenti: „Más dolgokat ki, Igémet be."