2014. június 25., szerda

Derek Prince - Támadó fegyverek 10.

Jelenések 12:7-11. Szeretnék röviden mondani valamit a Jelenések könyvének megértéséről. Nem azt állítom, hogy az egész Jelenéseket értem, hanem csak azt, hogy két fő módja van a magyarázatnak. Az egyik az ún. történelmi magyarázat, amely szerint mivel János Pathmós szigetén látta ezt a látomást, ezért ez az utána következő történelemben megvalósuló eseményekről szól, főleg Európa történelméről: a pogányok Róma és az ottomán birodalom bukásáról. Én ezeket az elméleteket nem nagyon tanulmányoztam, de két ellenvetésem van. Az első, hogy ez nem egyezik meg a történelem tényeivel, a másik, hogy nem egyezik meg az Igével.

Én a másik módszerét fogadom el a Jelenések magyarázatának, amely szerint János a látomásában olyan dolgokat látott, amelyeket múlt időben írt le, de legtöbb esetben - nem minden esetben - a beteljesedés még mindig a jövőben van. Bármennyire múlt időben íródott a könyv, mégis meg fog történni a jövőben. Ha ezzel a módszerrel mész végig rajta, akkor igeileg teljesen megalapozott az a tanításom, amit adtam a Sátán királyságának elhelyezkedéséről és az ő angyalainak tevékenységéről. Azután látni fogjátok, ahogy olvassátok ezt a könyvet, hogy múlt időt használ, de a beteljesedés még a jövőben van.

Jelenések 12:7-11:
(7) És lön az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánnyal, és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai...

A sárkány a Sátán.

(8) De nem vehetének diadalmat, és az ő helyük nem talál taték többé a mennyben.

Kinek a helye? A Sátánnak és angyalainak helye. Ha ez még a jövőben van, akkor mit mond nekünk, hol van most a helyük? A magasságban. Ez logikus. 9-10. versek:

És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, aki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének. És hallék nagy szózatot az égben, amely ezt mondja vala: Most lett meg az üdvösség és az erő, és a mi Istenünknek országa és az Ő Krisztusának hatalma...

Hol szól ez a hang? Az égben. Tehát nem a földről szól, hanem az égről. Krisztusnak hatalma megalapoztatott a mennyben. Az Ő hatalma által a Sátán királyságát kivetették a mennyből. A 10. vers vége:
...mert a mi atyánkfiainak vádlója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

Múlt időben van a szövegben, jövő időben a beteljesülésben. Mit mond ez nekünk Sátánról? Mi az ő fő célja most? Hogy vádoljon bennünket. Miért? Mert azt akarja, hogy bűntudatban éljünk. Az egész dolog központja a megigazulás, vagy a bűntudat. A 10-es verset megnézzük mégegyszer. Amikor az angyal szól a mennyben, és azt mondja: "a mi testvéreink”, vajon kire gondol? Úgy gondolom, hogy a földi hívőkre. A hívőkről szól, akik a földön vannak, és akik legyőzték a Sátánt. Mi vagyunk azok, akik egyenes összeütközésbe kerülünk a Sátánnal. Ha ez igaz, akkor megerősíti azt, amit mondtam, hogy a mi dolgunk az, hogy véghezvigyük Krisztus győzelmét a Sátán fölött. Hiszem, logikus hogy ezek mi vagyunk, mert nekünk vannak fegyvereink. Nem csoda, hogy a Sátán nem akarja, hogy ezt az üzenetet prédikálják. Mert az ő nagy-nagy fegyvere a vád mellett a tudatlanság. Addig, amíg tudatlanságban tart, biztos az ő királysága.