2014. június 10., kedd

„Megrészegedett” gyermekek - Bujumbura, Burundi - Utolsó nap

Percekkel ezelőtt érkeztünk vissza a Elnöki Palotából, ahol Burundi államelnöke és családja lakik. Mint személyes vendégeit hívta meg csapatunk tagjait a ma esti evangélizációt követően. A palotában egy újabb összejövetelt tartottunk: csodálatos dicsőítés volt, hirdettem az evangéliumot, megtérésre hívtam az embereket, majd imádkoztunk az elnökért és legfőbb kormányzati tisztségviselőiért, akik mindnyájan jelen voltak. Soha életemben hasonlót sem láttam még: igazán félik az Urat és vágynak Neki szolgálni. 

Az evangélizációs kampány ma esti záróalkalma fantasztikusan sikeres volt. Az egyetlen problémát a tömeg mérete okozta. Olyan sokan voltak, hogy egymást nyomták. Már-már azon aggódtam, nehogy valaki megfulladjon a tömegben. Elbontottuk a kordonokat a színpad előtti részen, hogy a tömeg számára minél nagyobb helyet biztosítsunk. Amint a fenti képen látható, a színpad úgy nézett ki, mint egy lebegő tutaj az emberóceán közepén!

A főváros, Bujumbura teljes lakosságának több mint harmada ott volt a ma esti evangélizáción. Tízezrek válaszoltak az evangélium hívására. Süket fülek megnyíltak, sánták jártak, és sok más csodálatos gyógyulás történt.

Szervezetünk, a Christ for all Nations (Krisztust minden nemzetnek) legutóbb huszonöt évvel ezelőtt tartott evangélizációs kampányt Burundiban. Azóta már egy teljesen új generáció nőtt fel, és az alkalmainkon résztvevő több százezer embernek a nagy része egészen fiatal volt, akiknek ezek alatt a napok alatt volt életváltoztató találkozásuk Jézus Krisztussal. Az egyik püspök, aki mellettem ült a színpadon, elmondta nekem, hogy mindhárom fia tegnap este töltekezett be Szent Szellemmel. Azt is mondta, annyira „megrészegedtek” a Szent Szellemtől, hogy úgy kellett őket elvinni a helyszínről. Annyira sok fiatal tért meg, gyógyult meg, szabadult meg és keresztelkedett meg Szent Szellemmel, hogy még elképzelni is nehéz, milyen hatással lesz ez a jövőben az ország életére. Talán nem túlzok, ha azt mondom, történelem formáló napokat éltünk át itt! Burundi előtt fényes jövő áll!

Ma van a születésnapom, és nem tudok elképzelni nagyobb ajándékot annál a kiváltságnál, hogy megoszthatom az emberekkel Isten szeretetét Jézus Krisztuson keresztül. Köszönöm, hogy mellettünk álltok, vállt vállhoz vetve, a lelkeknek e történelmi aratásában. 

Gondolatainkban és imáinkban most már Ruanda felé fordulunk, ahol néhány hét múlva kezdődik újabb evangélizációs kampányunk. Kérlek, imádkozzatok értünk, ahogy a végső előkészületeket megtesszük egy újabb tömeges aratásra itt Afrikában.

Veletek az evangélium ügyéért:
Daniel Kolenda evangélista,
együtt Reinhard Bonnkéval, Peter van den Berggel és a teljes CfaN csapattal

Bujumbura, 2014. június 8.