2014. június 19., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Isten gyógyszerei 8.

A GYÓGYÍTÁS ELMÉLKEDÉSE

„Pedig betegségeinket Ő viselte, és fájdalmainkat hordozá és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, veretik és kínoztatik Istentől! És Ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulunk meg." (És. 53:4-5)

„...és meggyógyít vala minden beteget, hogy beteljesedjék, amit Ésaiás próféta mondott, így szólván: Ő vette el a mi erőtlenségünket és Ő hordozta a mi betegségünket." (Máté 8:16-17)

„Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg." (Pét 2:24)

„Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk, mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ." (Gal 3:13)

Az 5Mózes 28:15-22-27-29, 35-61 szerint minden betegség és kórság a törvény átka. Dicsőség azonban Istennek, a Galata 3:13 szerint Krisztus megváltott minket a törvény átkától!

A gyógyulás az Atya akarata

„...mert Én vagyok az Úr, a te gyógyítód!"

„Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelít a sátorodhoz."
„Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom néki az én szabadításomat." (Zsolt 91:10,16)

„Uram, hallgasd meg az én imádságomat, és kiáltásom jusson Tehozzád! Ne rejtsd el a te orcádat tőlem, mikor szorongatnak engem. Hajtsd hozzám a Te füleidet, mikor kiáltok, hamar hallgass meg engem!" (Zsolt 103:2-3)

„Kibocsájtá az ő szavát és meggyógyítá őket..."

„így lesz az Én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem." (Ésa 55:11)

„Ha azért ti gonosz (természeti) létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékot adni, mennyivel inkább ád a ti Mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle." (Mát 7:11)

„Minden jó adomány és tökéletes ajándék felülről való és a világosság Atyjától száll alá..."(Jak. 1:17)

„És ímé eljővén egy leprás, leborula előtte, mondván: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem. És kinyújtván kezét, megilleté Őt Jézus, mondván: Akarom, tisztulj meg." (Máté 8:2-3)

Jézus mondta magáról: „Mert nem azért jöttem, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem." (Ján 6:38) Minden, amit Jézus tett földi működése során, az Atya akarata volt. ő volt Isten cselekvő akarata. Ha tudni akarod az Atya akaratát, nézz Jézusra.