2014. június 27., péntek

Derek Prince - Támadó fegyverek 11.

Most megnézzük, hogy hogyan győzték őt le. 11-es vers:

"És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az Ő bizonyságtételüknek beszédéért, és az ő életüket nem kímélték mind halálig."

Először arról beszéljünk, hogy milyen emberek győzik le a Sátánt? Azok, akik az ő életüket nem kímélték mindhalálig. Mit jelent ez? Én úgy értem ezt, hogy nem volt nekik fontos, hogy élnek-e, vagy meghalnak. Az életben maradás nem a legelső szükségük volt. A legelső az volt, hogy Isten akaratát tegyék, akár élnek, akár nem. Más szavakkal elkötelezett, odaszánt emberek voltak. Csak az a keresztény tudja megijeszteni a Sátánt, aki odaszánt, elkötelezett. Nem gyakran idézem Lenint, de egy mondatát megjegyeztem: "A kommunisták a jövőbeni halottak." Azt hiszem, hogy úgy gondolta, hogy ha te kommunista leszel, akkor aláírod a saját halálos ítéleted, számíthatsz rá, hogy meghalsz. Börtönben, vagy barikádon egy forradalomban, vagy pedig egy sűrű erdőben. Ha kommunista vagy, a saját halálos ítéleted aláírod. Addig, amíg te meg nem halsz, a földön élő halott vagy. Tudjátok minek nevezem én ezt? Elkötelezettségnek, odaszánásnak. Azt mondom nektek, hogy az első ok, ami miatt ebben a században a kommunizmus ilyen nagy előrehaladást tett, az az elkötelezettség. Ha a keresztényekben nincs ilyen elkötelezettség, akkor nincs lehetőség a győzelemre. Úgy hiszem, hogy ezért győzte le Észak-Vietnám Dél-Vietnámot. Elkötelezettek voltak az el nem kötelezettekkel szemben. Bármely csatában az elkötelezettek mindig legyőzik az el nem kötelezetteket. Ez igaz szellemi téren is. Akik elkötelezettek, azok legyőzik az el nem kötelezett keresztényeket. 

Tehát az első követelmény nem az, hogy mit teszünk, hanem hogy kik vagyunk. Az elkötelezettséget szépen összefoglalják Eszter szavai, amikor először kellett mennie Ahasvérushoz. Azt mondta, hogy nem lehet bemenni a királyhoz bejelentés nélkül. Akkor Márdokeus megkérdezte, hogy mit fog tenni és Eszter azt mondta: "Bemegyek, ha elveszek, hát elveszek." Ez az odaszánás. Nincs körbejárás. Pontosan ezt kell tenni. Az életben maradás nem lehet a legelső célja egy kereszténynek. Ezekről az emberekről beszél az Ige.
Hogyan győztek? Azt mondja, hogy "ők". Azt mondja, hogy ők legyőzték a Sátánt a Bárány véréért (vére által) és az ő bizonyságtételüknek beszédéért (beszéde által). Két fegyver szerepel itt: Jézus vére és Isten Igéje, melyeket hathatóssá tettek az ő bizonyságtételükben. Ezt így fordítanám le: "Legyőzzük a Sátánt, amikor megvalljuk személyesen Isten Igéjében, hogy mit tett Jézus vére értünk." 

Az Ószövetségben Isten megszabadította a népét, Izraelt az ítélettől és az ellenség elnyomásától a húsvéti bárány vére által. Isten rendelése az volt, hogy bizonyos napon, bizonyos időben minden házban az atya vegyen egy bárányt, amely megfelelt bizonyos követelményeknek, és azután áldozza meg. A megöléskor köteles volt minden csepp vérét felfogni egy edénybe. Olyan drága volt a vér, hogy egy cseppet sem lehetett elvesztegetni.
Ahogy a bárány vérét felfogták az edényben, már lehetővé vált a védelem minden izraelita számára, de nem volt még meg. Azért, hogy elérjék ezt a védelmet, minden izraelitának át kellett vinni a vért az edényből arra a helyre, ahol lakott. Csak egy Istentől kijelölt módja volt ennek. Egy kötés izsópot kellett venni, belemártani a vérbe és azután elhinteni a vért a ház ajtajának az oldalain. Amikor már ott volt a vér az ajtón, akkor a ház védelem alá került. 1 Korinthus 5:7-ben Pál azt mondja, hogy "Krisztus, a mi húsvéti bárányunk megáldoztatott értünk.” Más szavakkal: összehasonlítja Krisztus kereszthalálát a bárány feláldozásával. A bárányt megölték, és az Ő vére elérhetővé vált, de az a tény, hogy Jézus kiontotta a vérét, még nem ad védelmet senki számára közülünk. Ahhoz, hogy legyen védelmünk, át kell vinnünk arra a helyre a vért, ahol élünk. Az Ószövetség alatt az egyedüli eszköz az izsóp volt. Az Újszövetségben Isten nem az izsópot követeli, hanem egy másik kijelölt mód van: a mi megvallásunk, bizonyságtételünk. A megvallásunk az, ami kiveszi az edényből a vért és átviszi a lakóhelyünkre.

Legyőzzük a Sátánt, amikor megvalljuk Isten Igéjével, hogy mit tett Jézus vére értünk. Ha nincs megvallás, nincs védelem. Nem csoda, hogy az ördög nagyon ellene van a megvallásnak, mert szereti inkább az edényben látni a vért, mert akkor még tudja az otthonodat támadni. 

Végül szeretnék egy rövid bizonyságtevést, megvallási mintát adni:

Efézus 1:7, Zsoltár 107:2 - Jézus vére által meg vagyok váltva az ördög kezéből. Jézus vére által minden bűnöm meg van bocsátva.

1 János 1:7 - Jézus Krisztusnak, Isten Fiának vére megtisztít engem állandóan minden bűntől.

Róma 5:9 - Jézus vére által megigazultam, igazzá váltam, mintha soha nem vétkeztem volna.

Zsidó 13:2 - Jézus vére által meg vagyok szentelve, szentté vagyok téve.

1 Korinthus 6:19-20 - A testem a Szent Szellem temploma, mely meg van váltva, megtisztítva, megszentelve Jézus vére által. Ezért ennek eredményeképpen az ördögnek semmi helye nincs bennem, semmi hatalma rajtam Jézus vére által.

Jelenések 12:11 - Én legyőzöm a Sátánt a Bárány vére által és az én bizonyságtételem beszéde által.

Ezeket hangosan meg keli vallani. Szeretném, ha mindannyian kivennétek az edényből a vért és felvinnétek, magatokra.