2014. június 19., csütörtök

Kenneth Copeland: A bővölködés törvényei 23.

A rendületlen szív

Isten megalapította szövetségét a földön, de ennek a ténynek a puszta ismerete nem elég. Ahhoz, hogy a szövetség valamennyire is hasznavehető legyen, meg kell benne erősítenünk a szívünket. A 112. Zsoltárban találjuk a rendíthetetlen szív tökéletes leírását. A zsoltár a bővölködő embert festi le, és betekintést nyújt abba, ami a bőség mögött rejtőzködik. Vizsgáljuk meg együtt közelebbről! "Dicsérjétek az Urat. Boldog az az ember, aki féli az Urat, és az ő parancsolataiban igen gyönyörködik." Milyen embertípus lesz, áldott tehát? Az, aki féli az Urat, s aki gyönyörűségét leli Isten parancsolataiban, az Ő szövetségében. "Hős lesz annak magva a földön; a hívek nemzedéke megáldatik. Gazdagság és bőség lesz annak házában, s igazsága mindvégig megmarad." Senki sem veheti el az ilyen ember igazságát! Ha Isten ad neked valamit, nem kell félned, hogy elveszíted. Ő neked adta az Igét, szilárdan állhatsz azon, mert a tiéd. "Az igazakra világosság fénylik a sötétben; attól, aki irgalmas, kegyelmes és igaz. Jó annak az embernek, aki könyörül és kölcsön ad; dolgait pedig igazán végezi. Mivelhogy soha sem ingadoz: örök emlékezetben lesz az igaz. Semmi rossz hírtől nem fél; szíve erős, az Úrban bizakodó. Rendületlen az ő szíve." Isten hitelesítette a szövetségét, ez az ember pedig a szövetségre épít a szívében. Szíve erős, az Úrban bizakodó.

Nem ijesztheted meg sem energiaválsággal, sem magas kamattal, sem egyéb rémhírrel. Teljesen és tökéletesen az Úrban bízik, és Istennel való szövetsége révén megkapja, amire szüksége van. Ha szilárd vagy és Isten szövetségében élsz, a Sátán nem tud sarokba szorítani. Nagyon fontos megértened: Isten akarata az, hogy bőségben élj. Ha ismered az Ő szándékait, annak eredményei lesznek. Ha biztosan tudod valamiről, hogy az Isten akarata, többé nem szabadna nélkülöznöd. Amíg nem tudod biztosan, hogy a gyógyulás már a tiéd, addig azon tépelődsz, vajon akarja-e Isten is, hogy ismét egészséges légy? De így ez az igazság soha nem fog meggyökerezni az életedben; személyes módon igazából sosem leszel képes hinni benne. Sokan vannak, akik már egy tucatszor meggyógyultak más hívők imái által, mégis folyton egészségügyi problémákkal küszködnek. De ha megértik az Igéből, hogy joguk van a gyógyuláshoz, mert amikor Jézus elszenvedte az ostorcsapásokat, megvásárolta azt, a Golgotán pedig teljes egészében kifizette a gyógyulásunk árát,- ha megértik ezt, akkor többé nem alkusznak meg a betegséggel. Miért nem? Mert az Ige rendíthetetlenné válik a szívükben, és egy erő, a hit ereje kel fel bennük.

Ez elmondható a bővölködésről is. A nincstelenség a törvény átkához tartozik, de Jézus Krisztus megváltott minket az átoktól, és olyan bőséggel ajándékozott meg bennünket, amely sokkal több a létszükségletek puszta betöltésénél! Tarts egy percnyi szünetet, és gondolkodj el. A te szíved miben gyökerezik? Bűnben vagy megigazultságban? Halálban vagy bővölködő életben? Betegségben vagy a gyógyulásban és isteni egészségben? Nyomorban vagy jólétben? Hitben vagy félelemben? A szívedet kizárólag Isten Igéje tudja úgy megerősíteni, hogy teljesen a helyére kerüljön, és az Úrban bizakodjon szilárdan és mozdíthatatlanul. Fordulj az Igéhez, és táplálkozz vele: olvasd, tanulmányozd, elmélkedj rajta. Akkor a szíved rendíthetetlen, erős, az Úrban bizakodó lesz, és a 112. Zsoltár példázza majd a te életedet is.