2014. június 6., péntek

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 37.

Felejtsd el!

A múlt sérüléseit el kell felejteni Az "emlékek felelevenítésé"-nek démonát ki kell űzni, mert ennek a démonnak az a specialitása, hogy életben tartja a múltban történt rossz dolgokat. Olyan, mintha ennek a gonosz szellemnek lenne egy kazetta gyűjteménye, amelyben a fájdalmas események részletes hanganyaga található, és állandóan ezeket játssza le áldozata fülébe. A démon ezeket az emlékeket használja a múltban történt sérülések fájdalmas emlékeinek elevenen tartására. A múltbeli támadások folyamatos felelevenítése a meg-nem-bocsátást, a keserűséget és a gyűlöletet is életben tartja.

Pál apostol elmondta, hogyan viszonyul ö a háta mögött levő dolgokhoz (lásd Fii. 3:13.). A felejtésnek ez az alapelve érvényes az ellenünk elkövetett múltbeli bűnökre is. A múltban megesett kellemetlen és fájdalmas eseményekre való emlékezés a jelent is tönkreteszi, cs a sikeres napokat elrontja. Az ilyen emlékezés nem hasznos célt szolgál. Tehát ne felejtsd el, hogy felejtened kell!

Térj meg!

Teljességgel lehetséges, hogy egy ember helytelen viselkedése az oka annak, ha mások megbántják. Isten tökéletes őszinteséget és alázatot vár tőlünk, amikor trónjához járulunk.

"Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-é nálam a gonoszságnak valamilyen útja? és vezérelj engem az örökkévalóság útján!"
(Zsolt. 139:23-24.)

Az átélt bontások általában sokkal nyilvánvalóbbak, mint amelyekről másoktól hallunk. Könnyebb más életében észrevenni a bűnt, mint a sajátunkban. Hányszor utasítottunk el mi magunk másokat, fájdalmat okozva nekik?
Minden bűnt meg kell bánni. Az egyetlen mód Isten bocsánatának az elnyerésére az, hogy a megtérés ajtaján belépünk az Ő jelenlétébe.

Lehetséges ugyan, hogy a rossz reakciók és a sérülésekhez való helytelen alkalmazkodások nem váltak látható, tevőleges bűnné, azonban bármilyen elhajlás Isten akaratától: bűn. Isten parancsával és tanácsával ellenkezik az elszenvedett rosszra való negatív reagálás és az azokhoz való alkalmazkodás is. Ezek további bűnajtókat nyitnak meg, ami még több démon belépését teszi lehetővé. A bűn megbánása következtében a démonok megtudják, hogy felfedezték, melyik ajtón sikerült bejutniuk. A megtérés a szabadulás előzménye. Igazi megtérés nélkül nincs szabadulás.