2014. február 23., vasárnap

Reinhard Bonnke - Isten új Elizeusai 7.

Egy kérdést akarok feltenni neked: szerinted nehéz lelkeket megnyerni Jézusnak, és ezért abbahagytad a próbálkozást? Nos, nem ezzel a problémával kellene először elbánnod? Mi az első pont a gyülekezeted napirendjén, vagy a konferenciáitok napirendjén, vagy a személyes napirendeden? Úgy döntöttél, hogy semmit sem lehet tenni, mert nehéz idők járnak? Isten ismer egy utat a számodra, Szelleme által.

Dr. Dávid H. C. Read ír egy fiatal szolgálóról, aki New York kemény területén tevékenykedik, és elpanaszolta a nehézségekkel kapcsolatos bánatát egy helyi rendőrnek. A rendőr e szavakkal próbálta őt felderíteni: "Az a helyzet, tiszteletes, hogy ez nem egy keresztény gyülekezetnek való hely.” Ezek a szavak felébresztették őt. Azt gondolta: mi mást kell tennie egy keresztény gyülekezetnek, ha nem ott működni, ahol a legnagyobb a szükség?

A kételkedők szeretnek okosak lenni. Elemzik a helyzetet, és magasröptű nyelven kiemelik a dolog lehetetlenségét. "Bebizonyítják, hogy semmit sem lehet tenni, ilyen szavakat használnak, mint pénzhajhászás, szűklátókörűség, hedonizmus és narcisszizmus, jóhangzású kifejezésekkel kimutatják, hogy a helyzet reménytelen. Eszedbe jut, hogy Isten talán nem vette mindezt számításba?
A kételkedők tévednek. Ez Isten aratásának az ideje. Lehet tenni valamit - Isten mindenről gondoskodott, nem erővel, nem hatalommal, hanem az Ő Szellemével. Őrá kell bíznunk magunkat -
nem a televízióra, a rádióra, a pénzre, vagy az oktatásra, hanem Jézus csodatevő erejére.

Csak egy nemzedéknyi időnk van, hogy elérjük ezt a nemzedéket. Az evangélium eredeti megbízatását csak az eredeti erővel lehet végrehajtani. Isten tökéletes haditerve elkészült, Ő belefoglalt ebbe téged és engem is. Beleszőtt, és behálózott minket a terveibe, amelyek nem hiúsulhatnak meg. Ha tudjuk ezt, akkor el tudjuk végezni a munkát... átvészelve mindent... befejezzük, mindegy, mibe kerül.