2014. február 18., kedd

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 6.

Más nemű gyermek születik

Előfordulhat, hogy nagyon vágyják a gyermek megszületését mindaddig, amíg meg nem születik. Gyakori eset, hogy a szülők fiút szeretnének és lányuk születik, vagy lányt szeretnének és fiuk lesz. A gyermek nemével kapcsolatos elvárások néhány szülő számára komoly problémát jelentenek. Azonban függetlenül attól, milyen erős ez az elvárás, butaság olyan dolog miatt elutasítani egy gyermeket, amit Isten előre elhatározott, és amin a gyermeknek nem állt módjában változtatni.

Néhány esetben az egyik vagy mindkét szülő biztos benne, hogy az Úr kijelentette, milyen nemű lesz a gyermek. Van némi bibliai alapja annak, hogy Isten előre kijelenti egy gyermek nemét. Erzsébet, Keresztelő János anyja, és Mária, Jézus anyja előre kijelentést kapott arról, hogy fiút fogan és szül (lásd Lk. 1:13, 35.). Be kell azonban ismernünk, hogy ezek kivételes esetek voltak, és nem közönséges kijelentés az, amikor Isten a gyermek születése előtt tudatja annak nemét.

Egy evangélista és felesége első gyermeküket várták. Ahogy egyik helyről a másikra utaztak, egymás után kapták a próféciákat, hogy születendő gyermekük fiú lesz, és az Úr hatalmas szolgájává fog felnőni. Néhány ilyen prófécia kiemelkedő szolgálók szájából hangzott el. A gyermek azonban lány lett. A lány apja annyira sértett és zavart lett, hogy igen komolyan elutasította a gyermeket. Az anya mély bűntudatot érzett, és önmagát okolta, amiért férjét kudarc érte. A gyermek, érezve az elutasítást, folyton sírt és nem engedte, hogy az apja felvegye őt. Miután feleségemmel tanácsot adtunk ennek a párnak, és értékes gyermekük felé szabadítással szolgáltunk, azonnali és természetfeletti változás történt. A gyermek érzelmileg megnyugodott és elfogadta az apját. Ahogy tovább utazgattak, az evangélista többször is felhívott bennünket, hogy elmondja, minden rendben van, és hogy megköszönje lányuknak adott szolgálatunkat.

De saját életemből is tudok példát hozni. Anyám lányt várt, és ez számára nagyon logikusnak tűnt. Már volt egy fia, és lányt akart. Ráadásul olyan családból jött, ahol csak négy lánytestvér volt. Úgy érezte, hogy a lányokkal jobban tudja, hogyan kell kapcsolatot kialakítani, mint a fiúkkal. Ezért ő személy szerint lányt szeretett volna, aki majd társa lesz. Mielőtt megszülettem, anyám választott nekem lánynevet, de a másik eshetőségre nem választott fiúnevet. Ahogy meglátott, rögtön tudta, hogy nem hívhat engem Nellie Katherine-nek! 10 nap telt el születésem után, mire végre nevet kaptam. Ahogy nőttem, anyám gyakran emlékeztetett arra, hogy milyen csalódást okoztam neki azzal, hogy nem lány lettem. Emiatt elutasítódnak éreztem magam. Nem tehettem róla, hogy fiúnak születtem. Nem tudtam megváltoztatni a nememet.

Anyám védelmére el kell mondanom, hogy tudatosan semmi olyat nem tett, ami megbántott volna. Jó keresztény asszony volt, aki abban a világosságban járt, ami neki volt. Hasonlóképp sok család van, akik mélyen csalódtak megszületett gyermekük neme miatt. Nem rosszindulatból utasítják el a gyermeket, hanem mert nem tudják, hogy ez milyen következményekkel jár.Mindazonáltal az elutasítottság sebe létező tény, és az ördög ezt ki is használja.

A nemre vonatkozó helytelen elvárásnak tulajdonítható szülői elutasítás néha azt eredményezi, hogy a fiúk lányossá, a lányok fiússá válnak. Az a gyermek, akit azért utasítanak el, mert “nem jó nemű", már egész kicsi korában azt fogja érezni, hogy szülei akkor fogadják el, ha úgy viselkedik, mint ellenkező nemű társai. Következésképp az a gyermek, akit azért utasítanak el, mert más neműnek kellett volna születnie, gyűlöli és elutasítja magát. Végső soron az egyén saját nemének elutasítása vezet a homoszexualitáshoz.