2014. február 23., vasárnap

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 8.

Az erőszak áldozatai

Közismert tény, hogy az amerikai börtönök foglyainak nagy részén gyermekkorában erőszakot követtek el. Az egyik börtönben készült vizsgálat kimutatta, hogy a férfiak 100%-át bántalmazták gyermekkorában. Ez a statisztikai adat rámutat arra, milyen szörnyű következményei vannak a fogékony években történt bántalmazásnak. Úgyhogy meg kell tanulnunk a következmények helyett az okokkal foglalkozni.

1. Szóbeli bántalmazás: Vannak olyan gyerekek, akik ritkán hallanak egy kedves vagy bátorító szót. Csak korholják, nevetségessé teszik, átkozzák és csúfolják őket. Ezek a gyermekek csak arra emlékeznek, hogy szüleik azt mondják: "Bárcsak soha ne születtél volna meg! Semmit sem csinálsz jól! Soha semmire nem fogod vinni! Te hülye vagy! Bárcsak meghalnál!" Néhány gyerek még akkor is küszködik, amikor a legjobb bátorítást kapja. Hogyan lehetne felmérni akkor azt, milyen sérüléseket okoz egy gyermekben, ha állandóan kegyetlen szavakkal korbácsolják?

2. Fizikai bántalmazás : LÉTEZIK olyan, hogy egy gyermeket bántalmaznak, és ez semmilyen indokkal nem igazolható. Napjainkban azonban tapasztalható, hogy a gyermeknevelés bizonyos formáit bántalmazásnak minősítik, pedig valójában NEM azok. Például néhány ország kormánya azt állítja, hogy a testi fenyítés egyenlő az erőszakkal. Pedig egy helyesen alkalmazott elfenekelés igei és hasznos. Az nem bántalmazás, hanem szeretet (lásd Péld. 13:24; 29:15; Zsidó 12:5-11).

Évekkel ezelőtt feleségemmel magunkhoz vettünk egy 18 éves fiút. 14 éves korában elválasztották szüleitől, mert azok kegyetlenül bántalmazták. Érzelmi sérülései annyira komolyak voltak, hogy a helyi pszichiátriai intézetbe került kezelésre. Itt találtunk rá. A vezetők olyan újságkivágásokat mutattak, amelyekből az őt ért erőszakos megnyilvánulásokról értesülhettünk. A cikkek szerint a koponyája több helyen betört, mert vaspálcával megvertek; az egyik szemgolyóját kiverték a szem üregből és az ott lógott az arcán; kezein sebek voltak, mert gázláng fölé tartották; karját cigarettával égették össze. így tehát első kézből tapasztaltuk, mit eredményez az ilyen erőszak egy ember személyiségében, és azt is tudjuk, hogy erre a szabadulás és a szeretet az egyetlen gyógyszer.

3. Szexuális bántalmazás : Minden negyedik nő és minden nyolcadik férfi szexuális bántalmazás áldozata. Simogatásról, homoszexualitásról, vérfertőzésről és nemi erőszakról beszélek. A szexuális bántalmazás hatalmas személyiségbeli bizonytalanságot okoz áldozatainak. Ezeket a sérüléseket általában elnyomják és mélyen belül hordozzák. Ennek oka nyilvánvaló. A legtöbb szexuális erőszakot családtagok illetve a család barátai követik el. A családi szégyen elfedezésére mélyen hallgatnak a dologról, vagy pedig megtorlással fenyegetik a gyermeket, ha felszínre hozná a történteket. Azonban a hatás így vagy úgy, de jelentkezik.

Az ördög rengeteg plusz munkát végez, hogy minél több veszedelmet hozzon a gyermekekre. Svédországban legalizálták a vérfertőzést, és más országokra is nyomás nehezedik, hogy bevezessék - még az Amerikai Egyesült Államokban is!

Milyen sérülések felbukkanására számíthatunk azok esetében, akik ellen szexuális erőszakot követtek el? Feleségemmel együtt több olyan nőnek is szolgáltunk szabadítással, akik gyűlöltek a férfiakat, féltek tőlük, nem bízlak meg bennük. Férjes asszonyok képtelenek voltak örömüket lelni férjükben. Nem mintha a férj bántotta volna őket, hanem mert ilyen negatív élményük volt korábban. A férfiakkal szembeni magatartásuk a gyermekkori szexuális bántalmazásra vezethető vissza. A testi kívánság és a prostitúció démonai is belépést nyerhetnek az apák, nagyapák, nagybácsik és fiútestvérek molesztálása miatt. A legtöbb prostituált gyermekkorában szexuális erőszak áldozata volt.
Gyakorlatilag minden esetre igaz, hogy az áldozat bűnösnek és szennyesnek érzi magát. A szégyen terhe megsemmisítő lehet.

A Szent Szellem gyakran adja természetfölötti módon az ismeret beszédét, amely szexuális bántalmazás rejtett gyökereit hozza napvilágra. Más esetekben maga az illető mesél el olyan eseményeket az életéből, amelyeket senkivel sem mert megosztani. Mindezekre hirdetjük azt az örömhírt, hogy van szabadulás mindenkinek, aki személyiségében vagy testében szexuális erőszak következményeitől szenved.