2014. február 20., csütörtök

Derek Prince - Szellemi fegyverek: a vér, az Ige és a bizonyságtételünk 10.

Most elmondom - nagyon jól érzem magam mindig, miután elmondom, jobban, mint előtte - a 6. megvallást:

Az én testem a Szent Szellem temploma, amelyet megváltott, megtisztított, megszentelt Jézus vére. Ezért az ördögnek nincsen helye bennem, nincs hatalma rajtam.

Egy kicsit félelmetesnek találhatjátok, hogy ezt elmondjátok, mert úgy gondolhatjátok, hogyha ezt elmondom, akkor az egész pokol rám szabadul. De ha így is van, ne aggódj, mert ez azt jelenti, hogy megsértetted az ördögöt. Csak ülj és tarts ki a bizonyságtételed mellett, és amikor kitisztul a vihar, akkor majd meglátod, hogy elfoglaltad azt a területet.
Amikor ezt először kezdtem megvallani, akkor mindig arra gondoltam, hogy az ördög mit fog velem legközelebb megcsinálni. Sokan nem mondják el a megvallást, mert félnek, hogy mi fog történni. De ez csak az ördög malmára hajtja a vizet! Az az ő módszere, hogy távol tart téged attól, ami az ő hatáskörén kívül van. Csak a bizonyságtétel által nyered el a vérből származó előnyöket. Ha elmondod, és az egész pokol elszabadulna, akkor is jól van - dicsőség az Úrnak! Mondd el újra! A Biblia azt mondja, hogy szorosan ragaszkodjatok a ti megvallásotok beszédéhez és amikor minden összejön, akkor is meghátrálás nélkül tartsatok ki, és mondjátok: nem az érzéstől függ, nem a körülményektől, hogy igaz Isten Igéje.

Most hadd mutassak rá befejezésül, hogy van egy kapcsolat a vérről való bizonyságtétel és a Szent Szellem között. Nem hagyhatod ki a Szent Szellemet, mert a vérről való bizonyságtétel által hozzuk működésbe a Szent Szellemet. Az I. János 5:6 Jézusról szól, azt mondja:

Ez az, aki víz és vér által jő vala, Jézus a Krisztus: nemcsak a vízzel, hanem a vízzel és a vérrel. És a Szellem az, amely bizonyságot tesz, mert a Szellem az igazság.

Isten Igéje a víz. Jézus, mint a nagy Tanító, tanított a víz megtisztításáról, megszenteléséről, és mint Megváltó kiontotta vérét. Ez a két fő szempontja a megváltó munkájának: a víz tisztítása az Ige által. Nemcsak az Ige által jött, nemcsak mint Tanító jött, hanem Megváltóként is jött, hogy az Ő életét adja sokakért váltságul. De ez nem zárja ki és nem teszi félre a másik fontos szolgálatát, a tanítást.

Efézus 5:26-27: Hogy azt megszentelje, megtisztítván a víznek feredőjével az Ige által. Hogy majd önmaga elébe állítsa dicsőségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplő, vagy sömörgözés, vagy valami afféle, hanem hogy legyen szent és feddhetetlen.

Jézus kettős szolgálata az Ige vize és a megváltás vére. Amikor az Igét, a vizet és a vért összekapcsoljuk, akkor Isten Szelleme tanúságot tesz, mert a Szellem az igazság. Tehát ha elkezded használni az Igét, elmondod hogy mit mond az Ige a vérről, akkor a Szent Szellem jön és bizonyságot tesz az igazságról.

Lehet nagyon jó egy beszéd, talán helyes a benne elmondott elmélet, de nem történik semmi, amíg a Szent Szellem nem tesz tanúságot. De amikor a Szent Szellem tanúságot tesz, akkor az ellenállhatatlan. Semmi sem működik Szent Szellem nélkül. De a Szent Szellemet működésbe hozhatjuk, ha megvallást teszünk vízről és a vérről, és akkor a Szent Szellem bizonyságot tesz. Ez a három örökké tartó, változatlan erő, amely a számunkra működik: a vér, a víz és a Szellem. Most nézzük meg a Prédikátor 4:12-t, ahol van egy példázat: ...a hármas kötél nem hamar szakad el.

Ha elkezded megvallani azt, amit az Ige mond a vérről, akkor jön a Szent Szellem és megvan a hármas kötél: az Ige, a vér és a Szent Szellem.