2014. február 16., vasárnap

Frank Hammond - Az elutasítottság legyőzése 5.

Egyéb születés előtti elutasítás

Néhány gyermeket már az anyaméhben elutasítanak. Az okok a következők lehetnek:

1. Házasság utáni túl gyors fogantatás
A fiatal házaspár úgy tervezi, hogy várnak még egy kicsit a gyerekkel. A gyerek mint "betolakodó" jelenik meg a szülők tervében, ezért elutasítják őt. Egy másik példa a születés előtti elutasításra az az életerős fiatal nő, aki a mézeshetek alatt lesz terhes. A menyecske elkezd aggódni, hogy "mi lesz, ha koraszülött lesz? Ki fogja elhinni nekem, hogy nem a házasság előtt lettem terhes? Megkérdőjelezik majd a szüzességemet". Tehát a nő azért utasítja el a gyermeket, mert aggódik, hogy házasság előtti szexuális kapcsolattal vádolják majd.

2. A fogamzás túl hamar következik be az előző gyermek születése után.
A leendő anya már előre sóhajtozik, mert látja, hogy két pelenkás gyermeket kell majd egyszerre ellátnia. Úgy tervezte, hogy a két gyermek születése közötti idő hosszabb lesz. Tehát a gyermek elutasított lesz, mert "nem a megfelelő időben születik”.

3. Anyagi nehézségeket idéz elő a családban.
A gyermek "véletlenül" fogant meg, és a család már így is túlfeszített költségvetését további kiadásokkal "terheli". Napjainkban a kórházi költségek, a szülés költségei meglehetősen magasak. Néhány házaspár úgy érzi, hogy egyáltalán nem, vagy pedig még egyelőre nem engedhet meg  magának gyermeket.

4. Félelmek.
A leendő anya fél a gyermekszülés fájdalmaitól, a terhesség komplikációitól, esetleg attól, hogy születendő gyermeke rendellenes lesz. Ezek miatt a félelmek miatt azt kívánja, bárcsak soha ne lett volna terhes; így a gyermeket elutasítja.

5. Konfliktus a szülők között.
A házaspár a válás küszöbén áll, és ez az idő nem a legalkalmasabb egy gyermek megszületésére.

6. A leendő szülőknek már megvan az összes betervezett gyermekük.
Például egy pár úgy tervezte, hogy legfeljebb három gyermekük lesz, most pedig útban van a negyedik.

7. Abortusz fontolgatása, vagy megkísérlése.
Mi történik egy gyermekkel, ha annyira elutasítják, hogy a szülők azon gondolkodnak, megöljék-e őt abortusszal? Bizonyíték van arra, hogy a magzat tudja, ha életét veszély fenyegeti. Ha az abortusz nem is történik meg, vagy nem sikerül, a gyermek tudatában akkor is elraktározódik, hogy meg akarták ölni. Fejlődés közben gyakran megnyilvánul nála egy erős félelem attól, hogy az anyja bántalmazza, esetleg megöli őt.

Az abortusz fontolgatása a magzat időnkénti elutasítása formájában jelentkezhet.
Miután az abortusszal kapcsolatos dolgokat végiggondolták, vagy átimádkozták, a gyermeket végül is elfogadhatják és szerethetik, azonban a kezdeti seb mindvégig ott marad, és a gonosz szellemek ezt fel fogják használni.