2014. február 9., vasárnap

Derek Prince - Szellemi fegyverek: a vér, az Ige és a bizonyságtételünk 5.

Tudnunk kell ördögről, hogy ő egy jogi szakember. Isten Igéje felajánlja nekünk a teljes bűnbocsánatot és nagyon fontos, hogy mi a teljes bűnbocsánathoz ragaszkodjunk, hogy ne hagyjunk semmit megbocsátatlanul. Az Efézus 1:7 fényében: hajlandó vagyok minden bűnt megvallani és megtagadni, és mindenkinek megbocsátani, aki ellenem vétkezett, hogy Isten is megbocsásson nekem. 
Ezen az alapon megvallhatom azt, hogy:
1. Jézus vére által, minden bűnöm meg van bocsátva.

A harmadik mondat a vérről az 1 János 1:7-ben van: Ha pedig a világosságban járunk, amint Ő maga világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

Három dolog szerepel itt, amelyeket nem lehet elválasztani:
1. - világosságban járás,
2. - közösség egymással és a
3. - vér általi megtisztítás.

Emberek tömegeivel találkoztam, akik a vér védelmét kérték, de nem töltötték be a feltételeket. Jézus vérének megtisztítása az következmény, amely két előző dologtól függ, tehát feltételes. Attól függ, hogy eleget teszünk-e az előző két feltételnek. Ha világosságban járunk, amint Ő maga világosságban van, akkor két eredmény van, nem egy:

1. - közösségünk van egymással,
2. - Jézus Krisztusnak vére megtisztít minket minden bűntől.

Logikusan: ha nem vagyunk egymással közösségben, akkor az bizonyos, hogy nem járunk világosságban, és ha nem járunk világosságban - újra logikusan - akkor azt mondhatjuk, hogy nem kaphatjuk meg Jézus vérének megtisztítását. Tehát arra a következtetésre jutunk, hogyha mi nem vagyunk közösségben, akkor világosságon kívül vagyunk, és ha a világosságon kívül vagyunk, akkor a vér már nem tisztít bennünket. Ez az egyik legfontosabb elv.

Hallottam emberek tömegeit, akik becsapják magukat. Vért kérnek és idézik az 1 János l:7-et, de soha nem töltik be a feltételeket: vagyis a világosságban járást, - mert Ő a világosságban van - és amikor világosságban vagyunk, akkor a következmény az egymással való közösség. Közösség nélkül nincs világosság, világosság nélkül nem hat a vér tisztító ereje. Pontosan így van. Tehát a közösség a világosság helye. Ezért a közösség egy próba. Minél szorosabb a közösség, annál világosabb a világosság. Addig, amíg oda nem jutunk, ahol nincsenek elrejtett sarkok, árnyékok, semmi nincs a szőnyeg alatt, semmi sincs befedve. Ez egy nagyon ijesztő hely a természetes ember számára, de az egyedüli hely, ahol Jézus vére teljesen betölti a feladatát, a tisztítást.

Ha akarod a tisztítást, az a világosságban van. Hogyha bármilyen módon rosszul állsz Istennel, vagy a felebarátoddal, akkor nem vagy teljesen világosságban. A vér máshol nem elérhető, csak a világosságban! Mit kell tenni? Jöjj a világosságra! Mit jelent világosságra jönni? Megvallani a bűnöket, kihozni a világosságra. Ez a legnehezebb a természetes ember számára, mert a világosság nagyon világos. "Óh azt a szörnyű dolgot, azt a rémes emléket, azt a bűnös titkot nem tudom kitenni a világosságra". A természetes ember ettől retteg. De az igazság az: amikor kijön a világosságra, akkor eltűnik a bűn, mert akkor a vér tisztít. Ha nem hozod világosságra, akkor megtartod. A vér csak világosságban működik. Ez egy hatalmas elv.