2011. október 28., péntek

Rodney H. Browne - Munka, egészség és mindennapi teendők 2.

Sokan - egészségüket tekintve - kizárólag emberekben bíznak - orvosokban, de Isten azt akarja, hogy először Őbenne bízzunk! Ha az orvosok már nem tudnak rajtad segíteni, akkor isteni csodára van szükséged. Azonban ez az Ige arról beszél, hogy a saját erőfeszítéseidet kell latba vetned ahhoz, hogy meggyógyítsd magad. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy tőled telhetően mindent meg kell tenned mind a szellemi, mind a természetes területen! Isten nem azt akarja, hogy elhanyagold az egészségedet, és az orvoshoz szaladgálj gyógyszerekért, ill. a prédikátorokhoz az imáért. Vigyáznod kell a testedre: egészséges ételeket kell enned, nem pedig egészségteleneket; meg kell mozgatnod a testedet - tornáznod kell vagy nagy sétákat kell tenned; sok vizet kell innod; eleget kell aludnod; rendszeresen szabadságra kell menned, ill. pihenned kell mindennapi teendőidben; gyakran kell nevetned; élvezned kell az életet; nem szabad sértéseket raktároznod; meg kell bocsátanod; a békességet kell választanod; pozitív életszemlélettel kell rendelkezned; rendszeresen jót kell tenned valakivel. Nézz utána, hogy megfelelő táplálkozással, - ha szükséges - étel tanácsadó felkeresésével és egészséges életvitellel hogyan kerülheted el a betegségeket.
Tegyél erőfeszítéseket annak érdekében, hogy meggyógyítsd magad - aktívan vegyél részt egészséged és jóléted megőrzésében.
Vannak olyanok is, akik azért nem mennek orvoshoz, mert abban a tévhitben élnek, hogy ha elmennek az orvoshoz, Isten nem fogja meggyógyítani őket, vagy mert az orvoshoz való fordulást hitetlenségnek tartják. Ez egyszerűen nem igaz. Nem vethetjük és nem is szabad, hogy bizalmunkat emberekbe, ill. orvosokba vessük, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megmentsük és megőrizzük az életet - különösen akkor, ha az másvalakié, pl. a gyermekeinké. Ha gyermekeid betegek vagy megsérültek, akkor először imádkozz, de ha a helyzet beavatkozást igényel, akkor mindenképpen vidd el őket az orvoshoz. Nem bűn segítséget kérni. Isten első számú terve számunkra a megelőzés, nem pedig a gyógyítás, de azt akarja, hogy éljünk és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy életben maradjunk, hogy be tudjuk tölteni az Ő tervét és akaratát az életünkre. Ha meg tudjuk tenni, de mégsem tesszük meg azokat a szükséges dolgokat, amelyek az élet megőrzéséhez elengedhetetlenek, akkor - a Biblia szerint - "testvére vagyunk annak, aki tönkre tesz!"
Ne hagyd, hogy az ördög hazudjon neked. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy megmentsd és megtartsd az életet - mind a tiedet, mind pedig másokét -, ez Isten akarata a számodra. Alább néhány Ige található, hogy táplálja a szellemedet és megmutassa az Úr akaratát az egészségedet illetően, és hogy neked mi a feladatod mindebben:

Példabeszédek 3:8 AMP - Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontjaidnak.
Példabeszédek 4:22 AMP - Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség.
Példabeszédek 14:30 - A szelíd szív a testnek élete; az irígység pedig a csontoknak rothadása.
Példabeszédek 15:4 - A nyelv szelídsége életnek fája; az abban való hamisság pedig a szellemnek gyötrelme.
Példabeszédek 16:24 - Lépesméz a gyönyörűséges beszédek; édesek a léleknek, és meggyógyítói a tetemekenek.
Példabeszédek 17:22 - A vidám elme jó orvosságul szolgál; a szomorú szellem pedig megszáraztja a csontokat.