2011. október 27., csütörtök

Rodney H. Browne - Munka, egészség és mindennapi teendők 1.

Aki lágyan viseli magát az ő dolgában, testvére annak, aki tönkre tesz. Példabeszédek 18:9

Amikor a munkánkról és mindennapi teendőinkről beszélünk - legyen az üzleti tevékenység vagy a családról való gondoskodás, ill. a munkánkkal kapcsolatos dolgok - hűségesnek, szorgalmasnak és dolgosnak kell lennünk. Ha nem vagyunk azok, akkor, a Biblia szerint, ugyanazt érjük el, mint az, aki rombol, ill. aki nem azon munkálkodik, hogy építsen, hanem hogy aktívan romboljon. Kevesen vagyunk olyanok, akik azt tervezzük, hogy akarattal tönkre tegyünk dolgokat, de meg kell értenünk, hogy ha lusták, célttévesztettek, hűtlenek, hanyagok vagyunk, és/vagy ha Pató Pál módjára halogatjuk a dolgokat, akkor igencsak negatív eredményeket fogunk elérni a ránk bízott feladatok elvégzésében. A Példabeszédek 25:19-ben azt olvassuk, hogy "Mint a romlott fog és kimarjult láb: olyan a hitetlennek bizodalma a nyomorúság idején."

Sokan szeretnek csak kényelmesen éldegélni, elfoglaltnak tűnni ugyan, mint akik fontos dolgokat végeznek, de valójában másokra hagyják a nehéz munkát és a terheket. Sok ember ezt teszi a munkahelyén és otthon is. A családban sokszor csak az egyék fél - vagy a férj vagy a feleség - viszi a mindennapi teendőket, mert a másik elhanyagolja azt, ill. nem akar a saját részének eleget tenni. Hosszútávon ez sohasem sikeres stratégia. Ettől a család egyensúlyvesztett lesz és hiányosságokban fog szenvedni. Végül, így vagy úgy, szétesik. Ez a probléma abban fog megnyilvánulni, hogy a házasság tönkremegy és/vagy a gyerekek csonka családban nőnek fel. A Prédikátor könyve 9:20b-ben az áll, hogy "Egy bűnös sok jót veszt el." Egy személy nagy változásokat tud létrehozni - akár pozitív, akár negatív értelemben. Ne legyél sok jónak az elrontója csak azért, mert lusta és felelőtlen vagy. Kérd meg az Urat, hogy mutassa meg minden nap mit kell tenned mind a munkádban, mind pedig a családot érintő teendőidben.

Példabeszédek 10:4 - Szegénnyé lesz, aki cselekszik rest kézzel; a gyors munkások keze pedig meggazdagít.
Aki lágyan viseli magát az ő dolgában, testvére annak, aki tönkre tesz. Példabeszédek 18:9

A mi felelősségünk az, hogy a legjobb képességünkhöz mérten jó egészségben járjunk! Az Úr azt várja el tőlünk, hogy egyedül és kizárólag Őbenne bízzunk, de azt is elvárja, hogy az Ő akaratát elvégzendő Vele együtt munkálkodjunk. Isten akarata számodra Isten Igéje. Ő megmondta nekünk, hogy mit szeretne adni a számunkra - bűneinket, betegségeinket, gyötrelmeinket, és minden olyan dolgot, ami a pokolból jön Jézusra vetette! Az Úr nem akarja, hogy betegek legyünk, ill. hogy kínlódjunk. Ő azt akarja, hogy egészségben és jólétben éljünk - szellemben, lélekben és testben egyaránt!