2011. október 21., péntek

Derek Prince: Megvallások

Mikor Sátán olyan területen támad, melyért Isten előtt felelősséggel tartozunk – otthonunkban, családunkban, a munkánkban, szolgálatunkban stb.: Vasból és rézből vannak záraink, és életünkön át tart erőnk. Nincs olyan, mint a Jesurun Istene! Az egeken száguld segítségünkre, és fenségében a felhőkön. Az örökkévaló Isten a mi hajlékunk, alattunk vannak örökkévaló karjai. Elűzi előlünk ellenségünket, és ezt mondja: Pusztísd el! (5 Mózes 33, 25-27)

Mikor ráébredünk, hogy elménk egy csatatér, melyen Sátán hazugságai Isten Igéjének igazságaival háborúznak: Az én harci fegyvereim hatalmasak Istenben. Lerontom azokkal az erősségeket, melyeket Sátán emelt az én elmémben. Foglyul ejtem minden gondolatomat, hogy engedelmeskedjenek Krisztusnak. A három legerősebb fegyverem a megvallás, hálaadás és dicséret. (2 Korinthus 10, 4-5)

Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen… a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak. {Mert nem testből és vérből való emberek ellen harcolunk, hanem test nélküli személyek ellen – a láthatatlan világ gonosz uralkodói ellen… és a szellemvilág gonosz szellemeinek sokasága ellen}

Mikor egy nekem túl nehéz feladattal kerülök szembe: Mindenre van erőm a Jézusban, a ki engem megerősít {belülről} (Filippi 4, 13)

Mikor saját erőm cserbenhagy vagy nem elég: Az Isten ereje az én erőtlenségem által végeztetik el, ezért mikor én gyenge vagyok, akkor vagyok erős. (2 Korinthus 12, 9-10)

Mikor anyagi területen kell hitet gyakorolnunk: Az Isten hatalmas arra, hogy ránk árassza minden kegyelmét, hogy mindenben, mindenkor teljes elégségünk lévén minden jótéteményre készek legyünk. (2Korinthus 9, 8)

Mikor a félelem támad: Isten nem a félelem szellemét adta, hanem erőnek, szeretetnek józanságnak szellemét. (2 Timótheus 1, 7)

A Jézus nevében engedelmeskedem Istennek és ellene állok a félelem szellemének. Ezért el kell futnia tőlem! (Jakab 4, 7)