2011. augusztus 23., kedd

Érdemes megjegyezni

Zsoltárok 45:8: Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.

Nem viszonyulhatunk egyformán a jóhoz és a rosszhoz. Ezért ne dőlj be annak, amikor – főleg a hippi mozgalomban – az egyetlen érték a szeretet. A Biblia világossá teszi, hogy a szeretet és az igazság csak együtt működik. Igazság nélküli szeretet iszonyú torzuláshoz vezet. Ne hagyd, hogy beléd táplálják, hogy a gyűlölet minden formájában rossz. Bibliában benne van, hogy a rossz gyűlölete jó. A kegyetlenséget, aljasságot, gonoszságot, bűnt gyűlölnöd kell. Ez egy erős kifejezés, de erős követelmény is.

Az, akiben nincs benne egy elementáris bűn-gyűlölet, az nagyon nehezen tud megállni az igazságban. Igazából akkor vagy jó szellemi állapotban, ha a reakciód a bűnre ugyanolyan természetes, mintha egy patkányt meglátnál az étkezőasztalodon félholtan. Ha erre valaki úgy reagál, hogy jajj de érdekes, és nézegetni kezdi, akkor a reflexei nem jól működnek. Ha valaki dohányzott a világban és az Úr megszabadította, akkor gyakran undort kelt a füst. A bűnre ugyanígy kellene reagálni. Akkor van biztonságban az ember, ha kialakul benne egy reflex-szerű bűngyűlölet.

Akkor van jó állapotban egy keresztény, akkor jók a reflexei, ha a bűnre ugyanolyan reflexszel reagál, mintha egy forró dologtól elkapja a kezét.

Hack Péter