2011. augusztus 21., vasárnap

Érdemes megjegyezni

Egyik ok, hogy nem vonzó a kereszténység az embereknek: keresztényeknél az elvilágiasodás, szellemi gyökerek elvesztése. A két nagy szellemi erő: Isten ereje, sátán ereje. Nincs köztes mező. A sátán ereje olyan, mint a centrifuga, ha nem vigyázol, könnyen átrepülhetsz az ő oldalára. Fontos a precíz elválasztás, mert az utolsó időkben élünk.

Az elvilágiasodás összefügg: mit tekintenek életnek a keresztények? A hit-mozgalomban a bővölködés üzenete hozzájárult az elvilágiasodáshoz. De az üzenet bibliai! A probléma akkor van, ha áldás-központú vagy és nem Krisztus-központú! Akkor áldás a bővölködés, ha Krisztus-centrikus vagy. De ha ez a mániád és emiatt ráadásul nem igei dolgokat is teszel, akkor ez a bukás oka is lehet.

Van biológiai élet is, de ennek az értéke nem haladja meg a bibliai életet. Mit érsz vele, ha az életed végén elkárhozol? A szolgálat is lehet istene valakinek. Ha a szolgálat fontosabb, mint akit szolgálsz, akkor az nem visz közelebb az élethez. Ha a szolgálat fontosabb, mint az Úr, akkor ott elsiklás van. Mária a jobbat választotta! Egy istentiszteleten a legjobb bent lenni.

Az élet célja, értelme: Krisztus várása! Úgy kéne élni, hogy az életünk minden cselekedetét abból a szempontból vizsgáljuk, hogy az közelebb visz-e Krisztushoz? Ha nem, akkor azt el kell vetni, el kell hagyni. Pl. szülőktől örökölt dolgok közül csak olyanokat tarts meg, ami értékes és jó! Fölösleges a kacatokat hordozni. Nem visznek közelebb Istenhez.

Céltévesztés = bűn. Mi az életem célja? Hogy megvegyek, megszerezzek bizonyos dolgokat? Vagy az, hogy Krisztus napjára kész legyek. Pl. amikor hajóra szállsz, akkor van egy úticélod. De elég, ha mindössze félfokos fordulatot eltér, akkor máshová fogsz kilyukadni. A keresztények is néha olyanok, hogy azt mondják: „én nem vagyok benne vastag dolgokban”. De a hajózásnál nagyon fontos, hogy kicsit se térj el az útiránytól. Ha tönkre megy a tájékozódási eszközöd, az nagyon nagy baj. Állandóan ellenőrizni kell az irányt! Amikor Pálék a hajón utaztak, az egyben egy prófétikus üzenet a világról. Nem tudták hová mennek. A világ készül a hajótörésre, úgy hogy nem is tudják mi következik. Ha egy iránytű mellé letesznek egy mágnest (házasság, karrier), akkor az iránytű kileng. Sok keresztény iránytűje is kileng. Eszerint alakítja az életét. Csak ebben az esetben Észak helyett Keleten köt ki, és mindenki szembe fog jönni!

Hack Péter