2011. június 8., szerda

Kenneth Hagin: Bibliai hit -Mi a hit? 23.

Ha Isten Igéjében az áll, hogy Ő meghallgat, akkor tudom, hogy meghallgat, mert Ő mondta ezt, és az Ő Igéje nem lehet hazugság. Tehát, ha a hitemet érzé­sekre alapozom, csak egy egyszerű, emberi hitet használok. Megpróbálok szel­lemi eredményeket elérni a természetes emberi hittel, de képtelen vagyok rá: igei hitet kell használnom, bibliai hitet, hinnem kell Isten Igéjében, és ha a hi­tem Isten Igéjén alapszik, akkor én hiszek az Igében, tekintet nélkül a körülmé­nyekre, látható dolgokra, amelyek kielégítenék a fizikai érzékeimet. Rengeteg ember próbálja megszerezni Ábrahám áldását Tamás hitével, de ez egyszerűen nem megy. Nekünk, hívőknek, ábrahámi hitünk van, mert a Galata 3,29 azt mondja: „Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.” A Galata 3,7 pedig azt: „Értsétek meg tehát, hogy akik hitből vannak, azok Ábrahám gyermekei.” Nekünk tehát Ábrahám szerinti hitünk van. Nem a megszerzésével próbálkozunk, hiszen már megvan.

Emlékszem egy női szolgálóra az összejöveteleimen, aki időről-időre beállt a sorba gyógyulásért, de soha nem kapta meg azt. A pásztor többet is tudott róla.

- Nagyon jól ismerik azt a hölgyet mifelénk. Többen voltak, akik nem tudtak reagálni a gyógyulásért való imára, mert úgy érezték, ha ez a hölgy nem kaphat gyógyulást, akkor nekik sem fog menni.

Így tehát megkértem az Urat, segítsen. Ha nem bírom rávenni, hogy belássa hi­báját, legalább a gyülekezet hadd eszméljen fel. Az Úr megmutatta nekem, hogy nem lesz képes belátni, de a gyülekezet számára tanulságul fog szolgálni. Amikor megint jött és imádkoztam érte, elkezdte tapogatni magát és azt mondta:

- Nem, még nincs meg, kérem imádkozzon újra.

Tehát újra imádkoztam, és amikor befejeztem, megint ugyanazt kezdte csinál­ni. Akkor azt mondtam:

- Nos, még egyszer imádkozom önért és utána elmehet és helyreülhet. Amikor befejeztem az imát, az Úr pontosan megmondta, hogy mit tegyek, hogy legalább a gyülekezeten segítsek. Ekkorra a hölgy már átment a termen, de én visszahívtam oda, ahol magam is álltam, és azt mondtam neki:

- Testvérem, szeretnék kérdezni tőled valamit.

- Rendben van, csak tessék. - felelte.

- Mikor fogsz elkezdeni hinni abban, hogy meggyógyultál?

- Nos - mondta ő-, majd ha meggyógyulok. Megkérdeztem:

- Akkor viszont mi a csodát fogsz majd hinni? Úgy tűnik, akkor már biztosan tudni fogod.

- Kérem, mondja el újra! - kérte.

Négyszer ismételtem el ezt a mondatot, és egyszer sem értette meg, de a gyüle­kezet nagy része megértette, és nagyon sokan gyógyultak meg azon a napon. Látjátok? Ő ezt az igazságot az értelmével próbálta megragadni, így azonban nem megy, mert az értelem képtelen a szellemi dolgokat befogadni. De ha a szellemedre hallgatsz, van ott valami, ami reagál.