2011. június 20., hétfő

D.Wilkerson: A látás (1974) 9.

Földrengések az Egyesült Államok területén

Az Egyesült Államokat a nem túl távoli jövőben a történelem legtragikusabb földrengése rázza meg. Hamarosan az amerikai nemzet lesz a modern idők legjelentősebb televíziós hírének a főszereplője, amely a történelem legerősebb és legkatasztrofálisabb kimenetelű földrengéséről számol majd be.
Ez a természeti csapás általános pánikhangulatot és félelmet fog előidézni, s kétségkívül kimerítőbben és részletesebben tájékoztatják majd róla a közvéleményt, mint bármelyik korábbi földrengésről. A televíziós hálózatok megszakítják szokásos adásukat, hogy egész napos közvetítést sugározhassanak a katasztrófáról.

Elképzelhető, hogy az Egyesült Államokbeli földrengést egy másik is megelőzi, talán Japánban, azzal kapcsolatban azonban a legkisebb kétely sem merül fel bennem, hogy az amerikai kontinenst valóban el fogja-e érni ez a nagy erejű földrengés. Úgy hiszem, sokkalta súlyosabb lesz, mint az egykori San Francisco-i rengés.
Egyáltalán nem vagyok meggyőződve afelől, hogy ez a földrengés Kaliforniában következne be, éppen ellenkezőleg: inkább úgy gondolom, ott csap majd le, ahol a legkevésbé számítanánk rá – talán egy olyan területen, amelyet nem is tartanak számon a
földrengési övezetek között. A Richter skálán mért értéke olyan magas lesz, hogy két további erőteljes rengést idéz majd elő. Úgy hiszem továbbá, hogy valamikor később az Aleut-szigeteket is komoly földrengés éri, amely egy sor kisebb erejű földrengést és utórengéseket von maga után, végig az Egyesült Államok nyugati partja mentén.

Nem kérdés számomra, hogy a jövőben egyre nagyobb erejű földrengések sújtják majd az Egyesült Államok lakosságát és a föld más területeit is, s az elkövetkező években nagy mértékben felerősödik a földrengéstől való félelem. Sem a kormányon belüli botrányok, sem a háborúk híre, de még a gazdasági problémák sem váltanak ki oly mértékű aggodalmat az emberekből, mint a földrengések. A rengésekről bekövetkezésük után néhány perccel már az egész ország tudni fog, milliók állnak majd döbbenten és megrettenve az események előtt. Ezreket érint majd az óriási emberveszteség és a több millió dollárra rúgó anyagi kár. Szinte napi rendszerességgel hallhatunk beszámolókat a világ különböző pontjaira lesújtó, kisebb erejű földrengésekről, utórengésekről és földmozgásokról.

A földrengések válnak a félelem és megdöbbenés első számú forrásává. Földünk valósággal megrázkódik majd, minek következtében világszerte tapasztalhatunk földrengéseket. Ez lesz az egyik olyan formája az ítéletnek, amelyre a tudósok nem
találnak ésszerű magyarázatot. Természetfeletti beavatkozás lesz ez az emberek életébe – Isten pusztító és ítélő közbelépése, amellyel bűnbánatra és megtérésre hívja az embereket. Bárhol és bármikor lesújthat, és nem lesz mód a megakadályozására. Az emberiség nem tehet majd mást, minthogy csodálattal és rémülettel megadja magát Isten hatalma előtt, amely a földrengéseken keresztül mindenki számára világossá válik.
Úgy hiszem, a közelmúltban tapasztalt nicaraguai és mexikói rengések figyelmeztetések voltak a mennyből, hogy ez még csak a kezdet. A szeizmikus laboratóriumok még most is nap mint nap érzékelnek utórengéseket és mozgásokat a világ különböző pontjain.