2011. június 5., vasárnap

Kenneth Hagin: Bibliai hit -Mi a hit? 22.

Észre tudok-e venni valami különbséget Ábrahám és Tamás hite között? Nyil­vánvalóan igen. Tamás így szólt: Nem hiszek addig, amíg nem látom a szegek nyomait és a sebet az oldalán. Jézus azt mondta: „Mivelhogy láttál engem, Ta­más, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.” Ábrahámról, pedig azt mondja az Ige, hogy abban az Istenben hitt, aki „azokat, amelyek nincsenek, előszólítja, mint meglevőket.” Vajon melyik a bibliai hit? Természetesen Áb­rahám hite. Mert a kiinduló igénkben azt olvashattuk: „A hit a reménylett dol­gok valósága és a nem látott dolgokról való meggyőződés.” Ábrahámot említi a Zsidó levél tizenegyedik fejezete is. Hite azon alapult, hogy: „És teljesen el­hitte, hogy amit Ő ígért, meg is cselekedheti.” Hitt Istennek, és hitt az Ő ígére­teiben is.

Megtanulhatsz tőle egy egyszerű hit-receptet, amely működni fog a te körül­ményeid között is. Először: birtokolta Isten Igéjét; másodszor: hitt Isten Igéjé­ben; harmadszor: nem törődött az ellentmondó körülményekkel; negyedszer: Istennek adta a dicsőséget. Ezt a négy lépést kövesd, és mindig hitre jutsz. Ez a négy biztos lépés elvezet a szabaduláshoz, a gyógyuláshoz, a meghallgatott imákhoz vagy bármihez, amit keresel.

Ezek után figyeljük meg Tamás hitét. Ez a hit nem Isten beszédén, hanem az ő saját érzésein alapult. Azt mondta, nem hisz addig, amíg nem láthatja meg, amiben hinnie kell. Milyen sokan mondják: „Hiszem, ha látom.” De ez nem bibliai hit. Ez természetes emberi hit és bármelyik bűnös embernek is van ilyenfajta hite. Értsd meg, hogy az igazi istenhit - Isten Igéjében való hit: „Ha Isten azt mondta, hogy ez igaz, akkor ez igaz is.” Istenben hinni annyi, mint hinni az Ő Igéjében.

Nagyon szeretem Smith Wigglesworth egyik mondását: „Istent az érzéseim­mel nem tudom megérteni. Az Úr Jézus Krisztust nem tudom érzésekkel meg­érteni. Istent, az Atyát és az Úr Jézus Krisztust kizárólag azáltal tudom megér­teni, amit az Ige mond róluk. Ő mindaz, amit az Ige állít róla.” Így folytatta: „Nekünk az Ige által kell az Úr Jézus Krisztussal megismerkednünk.” Renge­teg ember próbálja megismerni Istent az érzései által. Ha jól érzik magukat, úgy gondolják Isten meghallgatta őket. Ha rosszul vannak, azt gondolják, hogy Isten nem hallgatta meg őket. Érzéseikre épül a hitük, az én hitem azonban Is­ten Igéjére épül.