2016. augusztus 10., szerda

Többgyermekes családanya állt fel a tolószékből.

Balog Mária többgyermekes családanyaként békésen élte az életét férjével és gyermekeivel a határszéli Eleken, ám a család életében néhány éve azonban tragikus fordulat állt be. Mária 2011-ben rövid időn belül három agyvérzésen esett át, aminek következtében a fél oldalára lebénult. Tolószékbe került, a beszédképességének egy részét is elveszítette, és ezzel együtt rendkívül kiszolgáltatott állapotba került.

Idősebb gyermekei már kirepültek, csak a két legkisebb gyermeke maradt még a családban. A család két évig folyamatos megpróbáltatásokon ment keresztül. Gyermekeinek hamar romlani kezdtek az iskolai eredményei az anyjuk ápolása miatt, mi több, osztálytársaik kivetették őket az osztályközösségből. Az anyuka állapota a folyamatos kórházi kezelések hatására sem javult. Az orvosok megállapították, hogy az agyának egy része teljesen elhalt. Máriának nem maradt más menedéke, mint a reménykedés, hogy meggyógyul, és így családja is felszabadul a kínzó teher alól.

Máriát reformátusnak nevelték. Hitt Jézusban a maga módján, de el sem tudta volna képzelni, hogy Jézus nevében meggyógyulhat. 2013 februárjában családja elvitte a Hit Gyülekezete egyik istentiszteletére Dobozra, ahol épp Kántor Mihály vendégszolgálata zajlott. Az Istentisztelet végén Máriát a család előre vitte, hogy imát kérjenek érte. A pásztor először a hitéről kérdezte, és hogy befogadta-e már Jézust a szívébe. A nemleges válasz után elmondták a megtérők imáját és Mária átadta az életét Jézusnak.

Ezután gyógyulásáért imádkoztak és a csoda megtörtént. Mária felugrott a tolószékből és elkezdett fel-alá rohangálni a teremben, nagy üdvrivalgás közepette. Mária meggyógyult, és a saját lábán ment haza, másnap már kerékpárral járt a városban. A helybeliek el sem tudták hinni, hogy ő az, akit azelőtt tolószékben láttak.

Amikor visszalátogatott a kórházba, az orvosok sem tudtak hinni a szemüknek. Bár nem fogadták el, hogy Jézus gyógyította meg a lebénult asszonyt, az orvosi feljegyzésbe beleírták, hogy tolószék nélkül jelent meg.

Mária azóta is Jézus követője és a helyi gyülekezet aktív tagja. Ma is, ha teheti, mindenkinek elmondja a bizonyságát, amit Jézus Krisztusban élt át. Gyógyulását követően gyermekei helyzete is helyreállt, és egyre jobban kezdtek tejesíteni az iskolában.