2016. augusztus 31., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Megszentelt életet élni kegyelem által 2.

Szent Segítőnk

A Szent Szellem nem véletlenül kapta a nevét. Már olyan sokszor hallottuk ezt a nevet, hogy igazából már el is felejtettük, mit is jelent. Szentnek nevezzük, azért, Aki, és a célja az, hogy lakozást vegyen bennünk és minket is szentté tegyen.

Bár Isten azt akarja, és azt várja el tőlünk, hogy szentek legyünk, tökéletesen tisztában gyengeségeinkkel és képességeinkkel. Tudja, hogy segítség nélkül sosem válhatnánk azzá, és nem tudnánk megcselekedni azt, amit Ő eltervezett számunkra. Ezért elküldte az Ő Szellemét (Gyógyítót, Tanácsadót, Segítőt, Közbenjárót, Megerősítőt, Támaszt) hogy segítsen nekünk beteljesíteni Isten céljait és tervét.

Már említettük, hogy Jézus előrement, hogy helyet készítsen számunkra, a Szent Szellem pedig eljött, hogy felkészítsen minket arra a helyre. Ez nem Szentírás, de bibliai igazság; Isten Igéjén alapuló igazság. Azt a folyamatot, amelyen keresztül a Szent Szellem szentté tesz minket, megszentelődésnek nevezzük.

Megszentelődés

A megszentelődés szó számtalanszor szerepel a Bibliában. Egész egyszerűen arra a folyamatra utal, amelynek során Isten a bennünk lakozó Szent Szellemen keresztül munkálkodik rajtunk, amíg olyanokká nem válunk, mint a fia, Jézus Krisztus.

Ez a folyamat mindaddig nem ér véget, amíg földi pályánkat be nem futjuk, és ebben a testben vagyunk. De ezzel nem is kell most törődnünk. Az egyetlen dolog, amire figyeljünk, a fejlődés. Időről időre tedd fel magadnak a kérdést: közelebb jutottam-e a megszentelt állapothoz, együttműködök-e a Szent Szellemmel, engedem-e, hogy azt cselekedjen az életemben, amit Ő szeretne?

Hívőként nem kell túlságosan sokat aggodalmaskodnunk a megszentelődés folyamata miatt, ám nagyon komolyan kell vennünk. Fel kell ismernünk, hogy ez Isten akarata az életünkkel kapcsolatosan. Teljes szívünkből kívánnunk kell. Teljes erőnkből törekednünk kell arra, hogy együttműködjünk a Szent Szellemmel, aki nap mint nap végzi munkáját bennünk.

Bár nem kell aggodalmaskodnunk a megszentelődésünk miatt, a bűn kérdését mégsem vehetjük félvállról.

Fordította: Berényi Irén