2016. augusztus 10., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Hálás hozzáállás 11.

Közösségben a Szent Szellemmel

De én az igazat mondom néktek: Jobb [előnyösebb, hasznosabb] néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok [nem lesz veletek közösségben] a Vigasztaló [Tanácsadó, Segítő, Ügyvéd, Közbenjáró, Megerősítő, Támasz]: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok [hogy közösségben lehessetek]. János 16:7

Ebben a Szent Szellem szolgálatáról szóló utolsó versben Jézus azt mondja, hogy azért kaptuk a Szent Szellemet, hogy közösségben lehessünk Vele.

Mielőtt lezárnám ezt a témát, két dologra kérlek benneteket. Először is arra buzdítalak, hogy nyisd ki a Bibliádat és nagyon alaposan tanulmányozd át a János 16:7-11 versének minden szavát, amely a Szent Szellem szolgálatáról szól, majd tedd fel magadnak a kérdést: „Hagyom, hogy a Szent Szellem az én személyes Vigasztaló, Tanácsadóm, Segítőm, Ügyvédem, Közbenjáróm, Megerősítőm és Támaszom legyen, vagy én magam próbálom a saját erőmből ezeket a feladatköröket betölteni? Az Úr kegyelmére bízom magam vagy a saját erőfeszítéseimre?”

Másodszor arra bíztatlak, hogy építs ki szoros kapcsolatot a Szent Szellemmel. Reggel, amikor felébredsz, mondd el a következőket: „Jó reggelt, Szent Szellem. Rád bízom magam, ma is Te vezess engem. Látod a szükségeimet, ismered a gyengeségeimet. Irányíts és vezess engem minden igazságra. Erősíts meg engem mindenben, amibe csak belefogok. Segíts, hogy elkerüljem a kísértéseket, azoknak ellen tudjak állni, meg tudjak felelni minden kihívásnak, amivel ma szembe kell néznem. Add a számba a szavakat, amiket ma szólnom kell, mutasd meg az utat, amelyen ma járnom kell, Isten dicsőségére, ámen”

Aztán imádkozz az Atyához: „Atyám, imádkozom azért, hogy a Szent Szellem szolgálatát ma is teljességgel átvehessem. Bármire lenne is szükségem, Hozzád fordulok és Te megadod azt nekem a Szent Szellem jelenléte és ereje által, Aki velem van, bennem lakik. Jézus nevében imádkoztam. Ámen”

Megnyitni az utat Isten előtt

Annak pedig, aki véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk, a mi bennünk munkálkodó erő szerint,

Annak légyen dicsőség az egyházban a Krisztus Jézusban nemzetségről nemzetségre örökkön örökké. Ámen! 
Efézus 3:20-21

A Szentírásnak ez a verse nagyon jól megmutatja azt, amiről az egész könyv szól: Bár kérnünk kell, Isten ereje az, ami munkálkodik.

Isten sokkal többet képes megcselekedni annál, mint amit mi bármikor is kérni tudnánk Tőle. A másik ok, amiért a Szent Szellemet elküldte, hogy velünk legyen, bennünk lakozzon és szolgáljon felénk – hogy tudjuk, mit kérjünk.

Arra bátorítalak, hogy nyisd meg a csatornát Isten számára, hogy hatalmas és erőteljes módon beléphessen az életedbe azáltal, hogy sokkal többször kérsz. Csak kérj, kérj és kérj. Folyton kérjetek, és megkapjátok, hogy a ti örömötök teljes legyen. (János 16:26)

Fordította: Berényi Irén