2016. augusztus 5., péntek

Oral Roberts - Mint egy sebesen áramló folyó 2.

Jézus azt mondta, élő vizeknek folyamai fognak ömleni a legbensőbb lényedből. Hadd mondjak azonban neked valamit a folyamokról. A folyók általában a hegyekben erednek, majd kis patakként csörgedeznek a föld mélyén. Egyre jobban zúgni kezdenek, bugyborékolnak és fröcsögnek, míg végül földfelszínre törnek fel. Nem sokkal ezután lefelé kezdenek áramlani, megduzzadnak és túlfolynak a peremükön addig, amíg egy nagy folyó nem formálódik ki belőlük. Később, ahogy kavarodva rohannak a tenger felé egyre inkább szélesednek és mélyülnek, míg hatalmas, hömpölygő folyóvá nem alakulnak! Nos, a Szent Szellem éppen ilyen! Amikor jön az Úr és megtisztít a bűneidtől, akkor egy folyó kezd áramolni a bensődből. Lehet, hogy egy kis patakocska kezd felbugyborékolni benned először, amit a hasad legalján érzel csak. Majd elkezd fölnyomakodni benned, AMIKOR ENGEDED, és az ÉLŐ VÍZ FOLYAMÁVÁ válik. Amire az Úr azt mondta, hogy a belső emberedből tör fel! Ez a Szent Szellem, aki szellemi erőt ad neked, hogy nyelveken szólj és nyelveken imádkozz, majd visszakapd annak magyarázatát az elmédbe Istentől. Ez a mi beszélő Istenünk, és te a beszélő ember, amikor egymás között szemtől szembe beszélgettek!

A hajlandóságod dönti el, hogy szeretnéd-e ezt. Most néhány ember biztos azt mondja: „Oral, úgy gondolom Isten már mindent elvégzett,” - erre én azt válaszolom - „Ó, Isten egyáltalán nem szól nyelveken. AZ EMBEREK SZÓLNAK NYELVEKEN: A Szent Szellem jóllehet adja a szavakat nekik, amelyeket kell szólniuk.” Az Apcsel 2.4-ben azt mondja a Biblia: „Apcsel 2:4. Mindnyájan megteltek Szent Szellemmel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Szellem adta nekik, hogy szóljanak." Illetve Pál apostol is hangoztatta: “1. Korintus 14:15 Hogyan is van tehát ez a dolog? Imádkozom szellemmel, de imádkozom értelemmel is, dicséretet éneklek szellemmel, de dicséretet éneklek értelemmel is.” Ez azt jelenti, hogy a nyelveken szólás AZ EMBERI AKARAT CSELEKEDETE! Akarnod kell, hogy működjön! Hiszem, ha hallgatsz a szellemedre, érzékelni fogod ahogy feljön a legbensőbb kútjaidból egy szót, amely egy mennyei szó nem evilági. Csak kezd el hangosan kimondani és nem fog sokáig tartani, amíg Isten azokat a szótagokat a SZELLEM folyamatos IMANYELVÉVÉ alakítja. Majd ahogy figyelmesen vársz a válaszára, elkezded megkapni a MAGYARÁZATOT az Úrtól. 

Ó, a legnagyobb kiváltság számomra, hogy imádkozhatok érted, hogy vedd a Szent Szellem erejének csodálatos megtapasztalását! Valahogy érzem a szellememben, hogy kész vagy rá! Tehát légy bátor! Kérd az Úrtól! Várd az Úrtól, hogy odaadja neked! Emeld fel a fejed magasra, húzd ki magad, nyisd ki a szád és várd, ahogy az Úr betölti a szád. Hiszem, hogy megadja neked a Szent Szellem erejét és a szívem ég a vágytól, hogy imádkozzak érted most: Ó, Uram kijelentetted a Szentírásban, hogy nem vagy titokzatos, hogy elrejtsd magadat előlünk, gyermekeid elől. Nem, te azt mondtad, hogy olyan egyszerű utat készítettél, amelyet még egy kisgyerek is meg tud találni. Ez azt jelenti, hogy mindegy mennyire egyszerűek vagy komplikáltak vagyunk, ha Hozzád jövünk, akkor megtalálunk, és ha kérünk Tőled, azt mondtad megkapjuk! Most kedves Barátom Isten csodatevő erejével az életemen, Jézus Krisztuson keresztül Isten embereként imádkozom, hogy az Úr Szelleme kezdjen el a bensődben mozogni és emeljen fel természetfeletti világába! Jézus nevében ellened jövök Sátán és minden olyan erő ellen, amely visszatartana téged MINDATTÓL, amit Isten neked akar adni! Isten Szelleme által, aki bennem él, imádkozom érted, hogy lépj be az isteni küldetésedbe, töltekezz be Szent Szellemmel és erővel! Imádkozom, hogy felkelj a sátán ellen! Húzd ki magad Isten gyermekeként, tele Szent Szellemmel és erővel és felkenve az Ő Szellemével a fejed tetejétől a lábujjad végéig! Ó testvérem, amikor a Szent Szellem felhatalmazza a lelked, az egy csodálatos dolog és nagyon fontos az Úrral való járásban! 

Imádkozom, hogy emeld fel a kezeidet az Úr felé most és mondd: „Ó, Uram átadom az életem most neked és a szívem kiállt, hogy a Szellemed töltsön be, szóljak nyelveken és dicsőítsem Istent illetve a magyarázat visszajöjjön az elmémbe, - hogy megértsem - megkapjam azokat az isteni kijelentéseket, amelyekre szükségem van. Azt mondtad az Igédben, ha kenyeret kérek, nem követ adsz. (Lásd Máté 7.9-11.) Tehát várom, hogy megkapjam a nyelveken szólás ajándékát és hogy a csodatévő erőd csatornája legyek! Ámen.” Most állj meg és figyeld, ahogy a Szellem felbugyog benned. Azok a szavak, amik jönnek az Istentől való mennyei nyelv szavai! Ne félj! Csak engedd, hogy felgördüljenek a hasadból át a nyelveden. Miért nem dobod ki az elmédben lévő összes tévhitet a nyelveken szólással kapcsolatban és ENGEDED FOLYNI? Engedd, hogy folyjon a legbensőbb részedből Isten felé! Majd kezd el kérni a magyarázatot az Úrtól, hogy a kijelentés tudománya belépjen a szellemedbe, addig, amíg tudod, hogy ez egy szó, amelyet Isten szólt a szívedben! Úgy értem várd, hogy megszólaljon Isten benned, a szó fentről a mennyből jön le hozzád! Azt mondom neked, ha megkapod ezt az Atyánktól, a Biblia szerint az egy csodálatos dolog! Kimondhatatlanul csodálatos! Illetve ha szeretnél imát kérni az egyik Istentől felkent , Szent Szellemmel betöltött imapartnerünktől csak hívd fel a (06-1-4322-777 számot - Vidám Vasárnap telefonszáma - a szerk.) és mondd meg miben segíthetünk, hogy ISTEN TERMÉSZETFELETTI FOLYAMÁBAN ÉLJ. Emlékezz a szellemi imanyelvedre és a magyarázatra, mert ez egy csodálatosan áramló folyó. Élő víz. Ez az Atya jobbján ülő, megdicsőített Jézus Krisztus, aki megkapja a hitedet és kiküldi a Szent Szellemet neked csodálatosan áramló folyóként. Hadd, hogy áramoljon benned!

Vége

Fordította: Nagy Andrea 
Köszönjük a fordítói munkádat!