2016. augusztus 2., kedd

David Wilkerson - Miért akarsz bűnben élni? 3.

Az Isten iránti félelem magában foglalja a bűn veszélyességének és következményeinek megértését

Számtalan keresztény nincs tudatában a borzasztó veszélynek amiben él, mikor életüket bűnben élve folytatják. Csakis a Szent Szellem az igazság lángoló nyilaival képes felébreszteni lelküket arra az Isteni félelemre amire szükségük van, hogy bűnöket lerázzák. Szeretnék az igazság néhány “lángoló nyiláról” beszélni, amikkel az Úr átlőtte az én lelkem:

1. Isten egy keresztény ember rejtett bűneit sokkal gonoszabbnak, veszélyesebbnek és gyűlöletesebbnek tartja mint egy meg-nem-tért ember leggyarlóbb, nyíltan elkövetett bűneit.

Képzelj el egy embert vagy nőt, aki az egyik legálnokabb bűnt követte el. Azonnal egy cikk jut eszembe az egyik New York-i újságból, múlt évben. Egy férfi feleségül vett egy nőt, aki mindig vágyódott egy gyerek után. Azonnal egyet értve feleségével ebben a vágyban, felesége terhes lett. Mikor a csecsemő megszületett a nő egy pár hét alatt szépen egybe kapcsolódva vele növekedett a gyerekkel. De hirtelen váratlanul egy nap a férj kiragadta a gyermeket az anyja kezéből és meggyilkolta. Miért? Ez egy bosszúállás tette volt. Állítólag haraggal volt eltelve, mert felesége mielőtt házasok voltak nem ment el a férfi apjának temetésére. Úgy gondolkozott: “Ő nem nyújtott kényelmi támogatást nekem mikor szükségem volt reá, most ezért meg fog szenvedni.” Talán ez egyike a legkegyetlenebb, leggonoszabb a borzasztó tetteknek ami valaha is el lett követve.

Az emberiség manapság több öldökléssel, faji gyilkolással és a bűn által elkövetett tettekkel büszkélkedik, mint bármely korábbi generációkban. Ennek ellenére Isten perspektívája mindezekben az, hogy semmilyen bűn nem hasonlítható a mi szívünkhöz ragadt érzéki vágyakhoz, gonosz szokásainkhoz, gyűlölethez és rejtett bűneinkhez; ezek sokkal álnokabbak az Ő szemében, mint amit az emberiség másképpen fel tud mutatni.

Egy példát láthatunk Isten perspektívájára a Jelenések Könyvében. Mondja a Laodiceai gyülekezetnek, “Tudom a te cselekedeteidet, hogy sem hideg nem vagy sem hév” (Jelenések 3:15) Azt mondja: “Nem az vagy aminek mutatod magad, mondod magadnak…semmire sincs szükségem. De mondom nektek, hogy langyossá váltok. Mindenki jónak és sikeresnek lát titeket. de én látok a szívetekbe és tudom, hogy a buzgalom, ami egyszer szívetekben volt irántam, elpárolgott.”

Példabeszédekben olvassuk; “Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” (4:23) Ugyancsak; “…mert mint aki számítgatja, …olyan ő” (23:7) Ezek a versek a Szent Szellem éles nyilai; átszúrják szívünket és mondják nekünk, “Nem tudsz elbújni Isten szemeitől. Minden amit rejtettél lelkedben ki lesz nyilvánítva. Mindegy hogy ténylegesen bűnözöl-e vagy nem. Isten nem fogja megbocsátani rejtett vágyaidat.”