2014. szeptember 8., hétfő

Reinhard Bonnke - Ne alkudj az ördöggel! 5.

A FÉLELEM NÉLKÜLI KERESZTÉNY

Isten gyermekei bátrak lehetnek. Hadd mondja ezt neked az Ige! "Hit által rejtegették Mózest az ő szülei születése után három hónapig, mivel látták, hogy kellemes a gyermek, és nem féltek a király parancsától" (Zsid. 11:23.). Csak gondold végig, mit jelent ez! Az egyiptomi állam és annak feje, a fáraó, törvénytelen tettnek nyilvánította, ha életben hagytak egy zsidó fiúgyermeket. A törvény szerint ezeket a gyerekeket születéskor meg kellett ölni. Katonák jártak szerte, hogy végrehajtsák ezt a parancsot. Micsoda terror és nyomorúság lehetett ez!

Ekkor született Mózes. A szülei ránéztek erre a bájos gyermekre, és tudták, hogy nem tudják és soha nem is fogják megölni őt. Eldöntötték, hogy szembeszállnak a törvénnyel, és elrejtik a csecsemőt. "Hit által ...nem féltek." Körülvették őket a törvény képviselői, hallották, hogy a katonák megálltak az ajtó előtt, és a gyermek életére törnek. Kinek ne remegne a térde, ha felfegyverzett férfiak várakoznának rá azzal a paranccsal, hogy megöljék a gyermekét? Ők mégsem féltek. Miért Természetellenesek, érzéketlenek voltak? Nem, nagyon jó szülők voltak. Csak egy ok miatt nem reszkettek, és nem rémültek meg: hittek Istenben. Igaz, lehetetlen helyzetben voltak. Gyermetegnek és bolondnak tűntek. A helyzet azonban pont Isten kedve szerinti volt. Ő szereti megtenni a lehetetlent.

Amikor lehetetlenül állnak a dolgok, a hit a válasz. A hit nem csak a lehetséges dolgokra jó: az egyáltalán nem is hit. A mindenségben a leghatalmasabb forrás Isten karja. Némelyek csak akkor hisznek Istenben, ha valami "értelmes" dolog a cél, ami elérhető. De ahogy Pál írta: "nem bizakodunk a testben" (Fii. 3:3.), azaz, a saját elképzeléseinkben.

Hadd meséljem el az elefántról és a hangyáról szóló afrikai történetet! Egy elefánt egy lengőhídon ment át, és egy apró hangya ült a hátán épp az elefánt hatalmas füle mögött. A híd remegett, miközben haladt az elefánt, és amikor biztonságban megérkeztek a túloldalra, a hangya így szólt az elefánthoz: "Szavamra! Jól megingattuk a hidat, ugye?"

Ez a mi kapcsolatunk Istennel, ha Őbenne nyugszunk. Ő hordoz minket (Ézs. 46:4.). Ő remegteti meg a hidat. Ő a Maga súlyát mögénk és mellénk teszi. Ő építi az otthonunkat, a gyülekezetünket, az üzletünket. Az Úr vezet minket sikerre. Őbenne lehetségesnek találjuk a lehetetlent.